Σαν πολύ καιρό δεν σε έχω αφήσει χωρίς συνταγούλα; Θα σε γλυκάνω σήμερα λοιπόν, με τον πιο εύκολο τρόπο. Τόσο εύκολο που δεν θα σου δώσω καν δοσολογίες…θα σου πω απλά να οδηγηθείς από το ένστικτό σου και τις γευστικές σου προτιμήσεις. Τη συνταγή σου την χρωστάω μάλιστα, από εδώ. Θα φτιάξουμε ρολάκια κανέλας που θα σου θυμίσουν κάτι από μπακλαβαδάκι… αμέλωτο (το αντίθετο του μελωμένου…χα!). Ας τα βαφτίσουμε λοιπόν “μπακλαβαδάκι wannabe” .
Θα χρειαστούμε:
- φύλλο κρούστας ή σφολιάτα
- Βούτυρο
- Ζάχαρη κρυσταλλική ή μαύρη
- Κανέλα
- Παστέλι αμυγδάλου ή ξηρούς καρπούς της επιλογής σας.
Εκτέλεση:
- Απλώνουμε τα φύλλα και αφού έχουμε λιώσει βούτυρο, τα αλείφουμε ένα ένα.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του ανοιχτού φύλλου που βρίσκεται πάνω πάνω.
- Θρυμματίζουμε το παστέλι ή τους ξηρούς καρπούς μας στο μπλέντερ και γτα απλώνουμε κι αυτά πάνω στο φύλλο.
- Ξεκινάμε το τύλιγμα όλων των φύλλων μαζί σε σφιχτό ρολό.
- Κόβουμε σε πάχος περίπου 2 εκ.
- Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτάκια με πάνω κάτω αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα.
Η συσκευασία του φύλλου κρούστας θα σου βγάλει άνετα 2 δόσεις.
Μια γλυκιά Κυριακή να έχεις και μια πιο όμορφη εβδομάδα!
Εύκολη συνταγή και νόστιμη δείχνει. Θα την κρατήσω για τα Χριστούγεννα, να έχουμε και κατι πιο ελαφρύ…
Αν υποψιαστώ οτι έχεις κανει ΑΥΤΗ τη φωτογράφιση παρέα με τη φεγγαρένια.. τι να πω, παρα μόνο συγχαρητήρια (που σου αξίζουν δηλαδή, αλλά τωρα ένα παραπάνω). Φιλιά και ευχές για μια όμορφη εβδομάδα!
🙂 χαχαχα…παρέα με τη φεγγαρένια την έχω κάνει, αλλά όσο ήταν ακόμη στην κοιλιά μου.
Φιλάκια πολλά !
Πολύ καλή η συνταγή σου και φαίνεται και αρκετά εύκολη! Μια διευκρίνηση μόνο… πόσα φύλα τυλίγεις για κάθε ρολό?
Σε ευχαριστω! 🙂 γυρω στα 5-6 αν θυμαμαι καλα, αλλα εξαρταται απο το ποσο μεγαλα τα θες.
Τι σύμπτωση, χθές έφιαξα κάτι παρόμοιο! Μόνο που εγώ έβαλα φύλλο σφολιάτας, μαύρη ζάχαρη και κανέλα μόνο και τα έκανα ρολλάκια όπως κι εσύ και γίνονται τέλεια μπισκοτάκια (κάτι σαν τα σφολιατίνια).
Η βασικη συνταγη αυτη ηταν αλλα εκανα τις αλχημειες μου εγω …χιχιχι
Πανεύκολο και σίγουρα γευστικότατο!!
Δεν μπορεις να φας μονο ενα …σαν τα τσιπς! χαχαχα