H Όλγα έχει ένα υπέροχο blog…έχει όμως μπερδευτεί λιγάκι με το σπίτι της…κι έφτασε η ώρα της Decofairy…χμμμμ…για να δούμε! Το e-mail της:
“Λοιπόν γειά σου γλυκιά μου Decofairy!
Οπως σε είχα προειδοποιήσει (!!!) σου στέλνω κάποιες φωτό του σαλονιού μου για το οποίο θα χρειαστώ την πολύτιμη βοήθειά σου!

Οι ερωτήσεις που έχω να κάνω είναι οι εξής:
α. Η ήδη υπάρχουσα κουρτίνα μάλλον δεν ταιριάζει. (αυτό παθαίνει κανείς όταν ψωνίζει μεμονωμένα τα κομμάτια που του κάνουν “κλικ”!) Τι χρώμα και υφή πιστεύεις ότι θα έπρεπε να βάλω; Κάτι σε γκρι ίσως, σε άσπρο ή τίποτα από αυτά;

γ. Τα μαξιλαράκια που βλέπεις προς το παρόν είναι τα χειμωνιάτικα (βλ.γούνα)! Το καλοκαίρι που φεύγει το χαλί και η κουρτίνα γίνεται μονόχρωμη, να βάλω κάποια πιο ανάλαφρα σε λευκό πάλι, ή κάτι με σχέδιο, και σε τι χρώμα;
δ. Κάποια πρόταση όσον αφορά το χρώμα στα διακοσμητικά πάνω στο coffee table? Μήπως να προσθέσω κάτι σε μαύρο;
Γενικά να ξέρεις ότι σκοπεύω να βάψω τους τοίχους λευκούς (με γκρι ή κίτρινο υποτόνο όμως;) κι ότι θέλω να κρατήσω ένα μοντέρνο ύφος στο δωμάτιο. Επίσης μου αρέσει η μονοχρωμία με εξαίρεση κάποια μικρά αξεσουάρ / διακοσμητικά που “επιτρέπεται” να φέρουν χρώμα!
Πολύ θα χαρώ να μάθω την γνώμη σου στα παραπάνω και σε οτιδήποτε άλλο έχεις να προτείνεις ή να προσθέσεις! Για την ακρίβεια θα χαρώ ιδιαίτερα να ξεμπερδέψεις το μπερδεμένο μου μυαλό! :0)
Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου κι ελπίζω να μην σε ζάλισα!
Θα περιμένω με ανυπομονησία!
Η πιστή σου fan, Olga
Όλγα μου,
Το σπίτι σου, αποπνέει μία ηρεμία, παρά τα διαφορετικά στυλ που διακρίνω στο χώρο. Φαίνεται καθαρά πως η διακόσμησή του έχει γίνει σπασμωδικά. Αυτό είναι σχετικά δύσκολο να διορθωθεί, αλλά παρέα θα το προσπαθήσουμε 🙂

Το θέμα βέβαια, είναι αν γνωρίζεις πραγματικά το στυλ που θέλεις να δώσεις στο σπίτι σου. Μου γράφεις για μοντέρνο, αλλά βλέπω πέτρα και κρύσταλλα…Μπορούμε λοιπον να κατευθυνθούμε προς το Mix & match στην πιο λιτή μορφή του. Ή καλύτερα, ας το ονομάσουμε λιτή πολυτέλεια…τι λες; 😉
Πάμε τώρα στις κουρτίνες. Δεν θα συμφωνήσω πως με το γενικό σύνολο δεν ταιριάζουν…Η μόνη παραφωνία που βλεπω αυτη τη στιγμη ειναι η μπερζερα. Κατα τ’αλλα, παίζεις σε γήινους τόνους, με εξαίρεση τις καρέκλες σου. Αντιλαμβάνομαι όμως, πως θεωρείς πως δεν ταιριάζουν σε σχέση με αυτό που έχεις στο νου σου για το πως θελεις το σπιτι σου και όχι το πως ειναι.
Αφού πέρασα από κόσκινο λοιπόν, το e-mail σου, υποθέτω πως θα ήθελες να παίξεις σε black & white με λίγο χρώμα…εξ’ου και η μπερζέρα, το τραπέζι σαλονιού και το έπιπλο της τηλεόρασης. Πάνω σε αυτό θα κινηθώ και θα σου προτείνω κουρτίνες αέρινες, σε γάζα, σε λευκό ή ανοιχτό γκρι χρώμα, που να “πατάνε” στο δάπεδο. Αν μάλιστα, έβαφες 2 τόνους πιο σκούρο απο τον υπολοιπο χώρο, τον τοίχο της μπαλκονόπορτας (που είναι και ελάχιστος και δεν θα σε πνίγει), μία λευκή γάζα θα δείξει καταπληκτικά.Το υποτονο κίτρινο που αναφερεις, καλυτερα ξεχασε το για το σαλονι σου…κινησου προς το γκριζακι 😉
Έτσι, θα έχει νόημα να παίξεις με τα μαξιλαράκια του καναπέ σου, με διάφορα ντεσέν σε λευκό, μαύρο και ελάχιστο κόκκινο.Αν θες, πρόσθεσε και λίγη ώχρα.Κοίτα γύρω σου και εμπνεύσου…η έμπνευση βρίσκεται παντού.
Σχετικά με τη διακόσμηση του τοίχου σου, θα έλεγα να παίξεις σαν σύνολο και όχι μεμονομένα αλλά με διαφορετικά αντικείμενα…κάδρα σε άσπρο και μαύρο με διάφορα θέματα που να έχουν μονοχρωμίες, διακοσμητικά πιάτα σε ασπρόμαυρο που να ξεκινούν δίπλα από το τζάκι και να συνεχίζουν στον τοίχο και στον τέλος μέχρι την μπερζέρα, αυτοκόλλητες φράσεις που σε εκφράζουν.
Για τα διακοσμητικά αντικείμενα, θα πρότεινα να ακολουθήσεις τα χρώματα που σου είπα και για τα μαξιλαράκια σου …α, και μην το ξεχάσω…τα 2 για καθε καναπε δεν ειναι αρκετα…πρόσθεσε μερικά ακόμη 😉


Νομίζω δεν έχω κάτι άλλο να σου προτείνω…
Περιμένω εντυπώσεις 🙂
Φιλιά,
Τι να πω καλή μου νεράιδα… σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση και για τις πολύτιμες συμβουλές σου! Πολύ όμορφος δείχνει ο τοίχος με τους διάφορους πίνακες! Και να βάλω τον μεγάλο πίνακα στην τραπεζαρία λές ε; Κάποιος μου το είχε ξαναπροτείνει αυτό πριν και νόμιζα πως δεν πήγαινε! Θα λάβω υπόψιν όλα όσα μου είπες, και θα δώ τι μπορώ να διορθώσω. Καμία ιδέα για το που μπορώ να βρω διάφορα τέτοια καδράκια με θέματα; Και οι λευκές κουρτίνες σε γάζα μου φαίνονται μούρλια για το καλοκαιράκι! Για τον χειμώνα όμως; Πάλι λευκές; Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά καλή μας νεράιδα! Απλά για να ξέρεις είσαι στην κατηγορία Important στο Βloglovin’ για να μην χάνω ούτε ένα σου ποστ!
Ολγάκι μου ευχαριστω για τα καλα σου λογια…σε εσχω κι εγω στο bloglovin 😉
Για τα κάδρα,σαν οικονομική λυση θα προτεινα κορνιζες απο το ΙΚΕΑ και εκτυπωσεις εικονες που σου αρεσουν, καρτ ποσταλ, φωτογραφιες αγαπημενες σε ασπρομαυρο, κ.λ.π. Μεχρι τον Σεπτεμβρη θα έχω ετοιμάσει και θα έχει βγει στο εμποριο και μία δική μου σειρά,πάνω στην οποία δουλεύω αυτό το διάστημα, αλλά ακόμη δεν σας λέω λεπτομέρειες 🙂
Για τις κουρτίνες, μπορείς το χειμώνα να προσθέτεις κάτι σε γκρι συμπληρωματικά…απλά πράγματα. Αν χρειαστείς βοήθεια στην επιλογή τους, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου.
Τα ξαναλέμε 🙂
Ωραιο το σπιτι σου Ολγα! Αφου δε σου αρεσει το κοκκινο…μηπως οποτε ειχες την οικονομικη δυνατοτητα να αλλαζες τις καρεκλες? Ασπρες ισως? Η διαφανες κοκκαλινες? Μετα θα μπορουσες να κρατησεις ουδετερα ολα τα επιπλα σου και να εβαζες λεπτομερειες χρωματιστες σε τοιχους και διακοσμητικα!
Η προταση της decofairy ειναι πολυ πετυχημενη!! Σου εχει βαλει κοκκινο, πρασινο, κιτρινο, ασπρομαυρο. Μην περιοριστεις μονο σε ασπρομαυρα αντικειμενα.
Καλες επιλογες!
Τα ασπρόμαυρα πιάτα στον τοίχο φαίνονται σούπερ! Να τα εφαρμόσεις αμέσως, Όλγα, νομίζω θα δέσουν τέλεια!!
Γεια σας, ονομαζομαι Τονια. Θα ηθελα να σας ρωτησω κ εγω κατι… σκοπευω να βαψω το δωματιο των παιδιων μου. Ο τοιχος τωρα ειναι πορτοκαλι κ θελω να τον περασω ολον ασπρο κ μετα να περασω τον μισο τοιχο με πρασινο(στον εναν τοιχο) κ με μπλε (στον αλλο τοιχο). επειδη ειναι χειμωνας, υπαρχει προβλημα? λετε να μου πεταξει το χρωμα ή να μην κολλανε καποια αυτοκολλητα που θελω?? ευχαριστω εκ των προτερων!!
μπορώ να μάθω τι χρώμα χρησιμοποιήθηκε για την βαφή των πυρότουβλων? μαρκα ειδος κλπ… και αν το τζάκι επειτα χρησιμοποιήθηκε χωρίς κανένα προβλημα?