Glamour touch *στο σπίτι της Εύας

Πόσες και πόσες φορές δεν τυχαίνει αλήθεια, αλλιώς να φανταζόμαστε τον χώρο μας όταν ξεκινάμε να τον σχεδιάζουμε (στο μυαλό μας) κι αλλιώς να μας βγαίνει στην πορεία; Με σημεία που μας ενοχλούν, γωνιές που κάθε άλλο παρά λειτουργικές είναι και έπιπλα που μοιάζουν παράταιρα στο χώρο και πέρα από την εικόνα που είχαμε δημιουργήσει στο μυαλό μας. Τα έχουμε ξαναπεί, τα λέμε και θα τα ξαναπούμε, το μόνο σίγουρο. Λίγο ο αυθορμητισμός μας, λίγο οι εικόνες που λαμβάνουμε, βάλε και το “πέσιμο” από ειδήμονες συγγενείς, φίλους και μαστόρια, καταλήγουμε να ζούμε σε ένα σπίτι που δεν είναι “εμείς”.
Λίγο πολύ, σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η Εύα. Δεν ξέρω βέβαια αν οι επιλογές στο σπίτι της που τώρα την ενοχλούν, είναι δικές της ή τις βρήκε έτοιμες, το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο… ψάχνεται για αλλαγές! Για να σε βάλω στο θέμα, διάβασε το mail της δες και τις φωτογραφίες πιο κάτω και προχωράμε στη συνέχεια στις προτάσεις μου.

“Γεια σου decofairy!!!
Κατ’αρχάς, συγχαρητήρια για τη δουλειά σου! Είσαι εξαιρετική!!!!
Σου στέλνω κάποιες φωτό από το σπίτι μου και θα ήθελα να μου πεις τί αλλαγές θα μπορούσα να κάνω.
Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να μου πεις αν είναι καλή ιδέα να πάρω έπιπλο τηλεόρασης αντί να την έχω στον τοιχο  και φαίνονται και τα καλώδια!) και από πάνω να βάλω δύο ράφια; Αν ναι, να προτιμήσω πάλι βέγκε;;;

Επίσης, θα ήθελα να αλλάξω χρώμα στο τζάκι! Σκέφτομαι μπρονζέ σαν το έξω φύλλο της κουρτίνας, εσύ τί προτείνεις;
Με τους τοίχους τί να κάνω; Σκέφτομαι να πάρω καθρέφτη μεγάλο στον τοιχο της τραπεζαριας και να βάλω πολλές φωτό στον τοιχο που ενώνει την πόρτα εισόδου με το γραφείο. Τί λες εσύ;
Και τέλος, η κουζίνα!! Με ενοχλεί που όλα είναι όλα μαζί σε αυτό το σπίτι!! Πιστεύεις ότι πρέπει να μικρύνω τον πάγκο; (εννοώ να μην προεξέχει τόσο…) Να αλλάξω θέση στον πάγκο; Να μπει με τρόπο ώστε να χωρίζει το καθιστικό και όχι την τραπεζαρία;
Και ο καναπές,(τον έχω αλλάξει θέσεις στις φωτο) μήπως θα ήταν καλύτερο να μην έχω γωνία καναπέ αλλά έναν διθέσιο με δυο πολυθρόνες;
Γενικώς, τί θα άλλαζες σε αυτό το σπίτι;; με ενδιαφέρει πάρα πολύ η γνώμη σου!!
Θα περιμένω με αγωνία ιδεες και συμβουλές σου!!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σου, Εύα”
eva (10) eva eva (2) eva (5) eva (4) eva (6) eva (9) eva (8) eva (7) eva (3)
Ξεκινώ λοιπόν με τη σειρά που μου έχουν τεθεί οι ερωτήσεις, για να μη μπερδευόμαστε και στο τέλος θα συμπληρώσω και τις επιπλέον παρατηρήσεις μου.
Στο έπιπλο τηλεόρασης λέμε ναι! Ο λόγος δεν είναι αποκλειστικά η απόκρυψη των καλωδίων, αλλά βασικά το ύψος της τοποθέτησής της. Η τηλεόραση πρέπει να μπει χαμηλότερα, άρα ένα έπιπλο θα ήταν ιδανικό. Για τα ραφια από πάνω, μάλλον θα σε αποτρέψω, μια που τα φαντάζομαι ήδη να κοσμούνται από κορνίζες με φωτογραφίες που θα σου τραβάνε  το βλέμμα κι αντί να βλέπεις τη βουτιά στο κενό από τον Daniel Craig ως James Bond, θα βλέπεις τη βουτιά της μικρής σου στην κολυμπήθρα.
Το ξύλο του επίπλου, βλέπω δεν έχεις άλλη επιλογή, οπότε πάλι σε wenge σε βλέπω να καταλήγεις αν δεν θες να δείξει παράταιρο στο χώρο σου.
Ήρθε η σειρά του τζακιού τώρα…το μπορντώ που υπάρχει τώρα, σίγουρα θα αλλάξει. Σίγουρα μία λύση είναι το μπεζ-χρυσαφί της κουρτίνας όπως αναφέρεις, φοβάμαι όμως πως δεν θα δώσει αυτό το κάτι που ζητάει ο χώρος σου. Αντί βαψίματος λοιπόν, θα σου πρότεινα την τοποθέτηση μιας ταπετσαρίας. Με τη σωστή επιλογή, θα δώσεις το glamour touch που αναζητάει το καθιστικό σου.
wallpaper_decofairy
Και ανοίγουμε τώρα τον φάκελο “Διακόσμηση τοίχων”.Ένα συχνό λάθος στη διακόσμηση, είναι η χρήση του καθρέφτη χωρίς να σκεφτούμε τι καθρεφτίζεται σε αυτόν. Έτσι κι εδώ…προτείνεις καθρέφτη στον τοίχο της τραπεζαρίας, χωρίς να σκεφτείς όμως πως θα φέρεις την κουζίνα σου ακόμη πιο πολύ μέσα στο χώρο. Οπότε, λέμε όχι στον καθρέφτη για την τραπεζαρία. Μια καλή ιδέα είναι ένα τρισδιάστατο έργο τέχνης,ένα επιτοίχιο γλυπτό για παράδειγμα. Ή μία συλλογή από γκραβούρες σε  μαύρη λεπτή κορνίζα ή χρυσή, για πιο σικ αποτέλεσμα.
frames_decofairyDecofairy_frames Αν πάλι θες να πας ένα βήμα παραπέρα τη διακόσμηση του χώρου σου συνδυάζοντας το κλασσικό με το αφαιρετικό, ρίξε μία ματιά στη φωτογραφία με τις κενές κορνίζες.
framesΣτον τοίχο ανάμεσα στην είσοδο και το γραφείο, επαναλαμβάνουμε τις λεπτές κορνίζες σε μια σύνθεση με ασπρόμαυρες φωτογραφίες εφόσον θες να τοποθετήσεις φωτογραφίες.
Και φτάσαμε και στην κουζίνα…
Το να αλλάξεις θέση στον πάγκο είναι πέρα για πέρα αδύνατον, εκτός κι αν σκοπεύεις να κάνεις ριζική ανακαίνιση, με ξυλουργούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές…κι αυτό, γιατί δεν μιλάμε για τη μετακίνηση ενός απλού πάγκου, αλλά ουσιαστικά μιας ολόκληρης κατασκευής που περιλαμβάνει και τις εστίες, καθώς και τον απορροφητήρα. Κι έπειτα; η τραπεζαρία θα είναι τμήμα της κουζίνας; Άλλωστε με την σωστή τοποθέτηση του καναπέ, η κουζίνα διαχωρίζεται ιδανικά από το καθιστικό. όπως καταλαβαίνεις, προτείνω τη διάταξη του καναπέ που θέλει τον καναπέ πλάτη στην κουζίνα. Αν και μικραίνει ο χώρος του καθιστικού είναι προτιμότερο να μην κλείνουμε τη μπαλκονόπορτα. Βέβαια μπορείς να τον τραβήξεις λίγο πιο έξω και από τις δύο πλευρές ώστε να ανοίξει το σημείο.
Επιστρέφω στην τραπεζαρία και εδώ έχω να σου προτείνω το εξής: μετακινείς την τραπεζαρία προς τον τοίχο και έτσι αφήνεις περιθώριο για να χρησιμοποιήσεις σκαμπό μπροστά στο πάσο ώστε να του δώσεις χρηστικότητα. Ακόμη και το καθημερινό φαγητό μπορεί να εξυπηρετήσει. Θα σου έλεγα να επιλέξεις σκαμπό με πλάτη για μεγαλύτερη άνεση, αλλά από πρακτικής άποψης, είναι προτιμότερο να μπουν σκαμπό χωρίς πλάτη ώστε να κρύβονται κάτω από τον προεξέχοντα πάγκο.
Και φτάνουμε στο τέλος της ανάρτησης, με 2 επιπλέον παρατηρήσεις-προτάσεις. Αρχικά, η εικόνα δεν έχει θέση πάνω στα ντουλάπια της κουζίνας, ούτε αισθητικά, ούτε και πνευματικά θα έλεγα.  Βλέπω έναν ιδανικό τοίχο για τη δημιουργία μιας γωνιάς με εικόνες αν θες, μέσα στο γραφείο, μπαίνοντας δεξιά.
Δεύτερη πρόταση,  η χρήση διαφορετικού υφάσματος στο μεσαίο μαξιλάρι του καναπέ. Επιλέγουμε ομοιόμορφο καναπέ και παίζουμε με τα διακοσμητικά μαξιλαράκια, προσδίδοντας έναν τύπο “ελευθερίας” στην επιλογή μας.
Ουφ, αυτά είχα να πω…δεν έχεις και πολλές αλλαγές λοιπόν να κάνεις, Εύα…τι λες;
Τα φιλιά μου,
Decofairy

деньги в долг онлайн

17 thoughts on “Glamour touch *στο σπίτι της Εύας

 1. Ψηφίζω κενές κορνίζες για τον τοίχο και οπωσδήποτε έπιπλο κάτω από την tv με την διαφορά αυτή να παραμείνει στον τοίχο και με ένα απλό καναλάκι να καλυφθούν όλα τα καλώδια (το’χω κάνει κι εγώ και δείχνει σούπερ). Τώρα όσον αφορά στο χρώμα του επίπλου της tv γιατί θα πρέπει να είναι κι αυτό σκούρο decofairy μας; Δεν θα μπορούσε να είναι ένα χρώμα ανοιχτού ξύλου να δένει και με το μπεζ του καναπέ… ερωτώ τώρα εγώ! Επίσης ψηφίζω σθεναρά ταπετσαρία στον τοίχο του τζακιού! Αυτά!

  1. Ολγάκι μου, αν είχε έστω ένα έπιπλο ακόμη σε άλλο χρώμα, δεν θα είχα αντίρρηση…άλλωστε κι εγω δεν είμαι φαν του “ασορτί”. Αλλά μόνο ένα κομμάτι διαφορετικό, φοβάμαι θα δείξει πολύ παράταιρο. Ειδικά σε ένα τόσο στυλιζαρισμένο σπίτι. 😉
   Σχετικά με το καναλάκι, μια χαρά λύση είναι, αλλά το σωστό ύψος για την τηλεόραση στο καθιστικό (αν δεν ξαπλώνεις στον καναπέ να δεις τηλεόραση) ειναι να ξεκινάει γύρω στα 60 εκ.

   1. Μήπως εάν πρόσθετε και καμία κορνίζα στο φυσικό του ξύλου; Οσο για την τηλεόραση δεν αντιλέγω για το ύψος. Εδώ έχω τρεις διαφορετικές προτάσεις που βρήκα για την τηλεόραση και ίσως βοηθήσουν την Εύα να αποφασίσει. Στην πρώτη φαίνεται και το καναλάκι που έλεγα. Η γνώμη σου decofairy?
    http://www.pinterest.com/pin/111253053268444443/
    http://www.pinterest.com/pin/109141990939765812/
    http://www.pinterest.com/pin/237776055298740413/

    1. Αν προσθετε κάτι σε φυσικό αλλά σε αλλο σημείο του χώρου, αρχίζει να στρωνει η κατασταση…αλλά μην ξεχναμε πως αυτο το σπιτι ανηκει στα πολύ σεταρισμενα κι είναι ρισκο τετοιου ειδους παρεμβασεις!
     Οι 2 πρωτες φωτογραφιες ειναι σουπερ!

 2. Kαι όπως πάντα συμφωνώ απόλυτα ! Η ταπετσαρία νομίζω στο τζακι οτι είναι πιο ιδιαίτερη λύση και ξεχωριστή. Όπως και τα καδρα στην τραπεζαρία. Σίγουρα δεν θα θέλεις να καθρεφτίζεται και να βλεπεις την κουζίνα σου οπου κι αν γυρίσεις. Απόλυτα σύμφωνη με βρίσκει και η αλλαγή της θέσης του καναπέ που θα αλλάξει αμέσως το σκηνικό. Καλή επιτυχία και καλή μερα σε όλους!

 3. Ψάχνω ένα σπίτι με μια κουζίνα με τέτοιο πάγκο και εσύ τον έχεις και δεν τον χρησιμοποιείς…. Να σε σκοτώσω μου ‘ρχεται… Βάλε όπως λέει η νεράιδα σκαμπό και τράβα την τραπεζαρία λίγο προς τον τοίχο… Επίσης επειδή εμείς οι κοινοί θνητοί έχουμε την τάση όταν κάνουμε συλλογές από κορνίζες σε τοίχους να τα κάνουμε μαντάρα θα πρότεινα τη safe επιλογή ενός πίνακα… Τώρα εάν σκοπεύεις να αλλάξεις καναπέ εγώ θα σου πρότεινα να μην ξαναπροτιμήσεις γωνιακό… Μου φαίνεται ότι σε κλείνει πολύ! Κατά τα άλλα εάν κρατήσεις τον υπάρχοντα βάλτον με τη μεγάλη πλευρά προς την τραπεζαρία. Η αλήθεια είναι ότι τα χρυσά μαξιλαράκια σου στον καναπέ δε μου αρέσουν καθόλου αλλά δε ξέρω και τι να σου προτείνω.. Θέλω όμως λίγο χρώμα να ζωντανέψει ο χώρος για να μη δείχνει “120 ενωμένα εργοστάσια επίπλων”. Ισως το λαδί να σου ταίριαζε…

  Το τραπεζάκι θα το προτιμούσα και ε΄γω σε βένγκε. Με το βένγκε δε ταιριάζει τίποτα άλλο (δυστυχώς)…

 4. Ο χώρος αν και μικρός είναι συμπαθητικός.

  Γενικά δεν μου αρέσει η αίσθηση μπαίνοντας σε ένα σπίτι να βλέπεις την κουζίνα, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι αυτή είναι μια πολύ προσεγμένη κουζίνα, “σαλονάτη”.
  Αυτό που σε χαλάει μάλλον Εύα είναι το σχήμα και το μέγεθος του καναπέ.

  Η κουζίνα και η τραπεζαρία έχουν πιο λεπτές γραμμές ενώ ο καναπές είναι όγκος. Αν έχεις την δυνατότητα αυτό είναι που πρέπει να αλλάξεις για να αποκτήσει αέρα το καθιστικό σου.

  Το τζάκι αν γινόταν όλο στο ουδέτερο χρώμα του τοίχου, θα ξεμπλόκαρε επίσης την αίσθηση του φορτωμένου!

 5. Σπιτάκι με προοπτικές για θεαματική βελτίωση και πολύ μελετημένες προτάσεις από τη νεράιδα μας. Μου αρέσει η λύση της ταπετσαρίας και των καδραρισμένων έργων στον τοίχο που θα δώσουν ιδιαίτερο χαρακτήρα, αυτό που τώρα λείπει. , κατά τη γνώμη μου.

 6. Το σαλονάκι εμένα μου αρέσει, μου βγάζει σπιτίσια ζεστασιά! αυτό που δε μου αρέσει είναι το χρώμα στο τζάκι…το τζάκι το θεωρώ μεγάλο για ένα τέτοιο χώρο και δε θα το τόνιζα γιατί οπτικά μπουκώνει κι άλλο το χώρο. Θα το έβαφα στο ίδιο χρώμα με τους υπόλοιπους τοίχους και θα ακουμπούσα πάνω του ένα μεγάλο κάδρο σε ανοιχτούς χρωματισμούς…α επίσης θα έβγαζα την εικόνα από την κουζίνα και θα έβαζα ένα πολύ πολύ απλό τραπεζάκι για τηλεόραση (χωρίς ντουλαπάκια κλπ) με ένα δύο ραφάκια ίσως απο πάνω. Αυτά! 🙂

 7. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις υπέροχες ιδέες σου!! Συμφωνώ με όλες έχω να πω αλλά έχω κάποιες ερωτήσεις ακόμα:
  Η ταπετσαρία στο τζάκι μπορεί να φθαρεί/χαλάσει αν το ανάβω αρκετά συχνά; (Αν όχι, είναι το πρώτο που θα κάνω)

  Για την τραπεζαρία μου άρεσε πολύ η ιδέα για κενές κορνίζες!! Που μπορώ να βρω αλήθεια;;

  Τον καναπέ τον γυρίζω πλάτη στην κουζίνα, λοιπόν αλλά μόλις μπορέσω σκέφτομαι να πάρω άλλον. Μικρότερο σαφέστατα! Τι χρώμα μου προτείνεις;;

  Ευχαριστώ, επίσης, και όλες τις κοπέλες για τη γνώμη και τις ιδέες τους!!

  Φιλιά πολλά!!! Εύα

  1. 🙂 Εύα, η ταπετσαρία στο τζάκι δεν παθαίνει απολύτως τίποτα! Έχω βαλει απειρες σε πελατες μου εδω και πολλα χρονια.
   Κορνιζες βρισκεις ειτε σε μαγαζι με πινακες που φτιαχνουν και κορνιζες, επειδη ομως ειναι πανακριβες να τις φτιαξεις, θα σε καθοδηγησω στη λύση του ΙΚΕΑ. Με τη σωστη επιλογη θα δειξουν όσο πολυτελείς χρειαζεται.
   Σχετικά με τον νεο καναπέ, θα πρότεινα κατι ουδετερο, στο χρωμα της άμμου ίσως και παιχνιδι με τα διακοσμητικα μαξιλαρακια…και το λαδι ειναι μια καλη επιλογη.
   Καλή επιτυχια και περιμενουμε τα αποτελεσματα των αλλαγων σου!

   1. Ευχαριστώ και πάλι!

    Ξεκινω τις αλλαγές, λοιπόν! 🙂

    Εννοείται και θα στείλω τα αποτελέσματα! Φιλιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.