Δωρίζω αγάπη με μια ψαλιδιά!

10178067_692911287422291_6735902152269699577_nΣήμερα θα σου μιλήσω για τρίχες! Και όχι, δεν πρόκειται να μπω στα χωράφια των beauty bloggers, ούτε θα αναλύσω την ευτελή έννοια της λέξης, αλλά θα σου μιλήσω για την ισχυρή δύναμη που κρύβουν 20 εκατοστά από δαύτες. Δύναμη να μοιράζουν χαμόγελα σε ψυχές που χτυπήθηκαν από τη μοίρα στην πιο τρυφερή τους ηλικία. Θα σου μιλήσω για κάτι απλό, που μπορείς να κάνεις κι εσύ κι εσύ, ακόμη κι εσύ. Γιατί κάτι που για εσένα είναι προφανές, όπως το να χτενίζεις την πλούσια κόμη σου κάθε πρωί πριν ξεκινήσεις για τη δουλειά, ή το να πλέκεις τις κοτσίδες της κόρης σου πριν φύγει για το σχολείο, για κάποια παιδιά είναι απλά ένα όνειρο, μια παλιά συνήθεια που για λόγους υγείας, έχει μείνει στο παρελθόν. Και μαζί με τα χαμένα τους μαλλιά από τις θεραπείες, χάθηκε και το χαμόγελο, χάθηκε και η αυτοπεποίθηση. Αυτό το χαμόγελο και την απλή καθημερινότητα χωρίς περιττές -για την παιδική ψυχούλα- σκέψεις, μπορείς να το επιστρέψεις σε αυτά τα παιδιά, με μια μόνο ψαλιδιά.
donate_love (14) Ο πρόλογος έγινε για να σε βάλει σε σκέψεις, πριν σου παρουσιάσω το “Donate Hair, Donate Love”, την εκστρατεία περισυλλογής μαλλιών για δωρεάν κατασκευή περουκών, για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο ή αλωπεκία.
Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες διαδικαστικές λεπτομέρειες εδώ αλλά εγώ θα ήθελα να σου μιλήσω για τη δική μου εμπειρία.
donate_love Αν έχεις ήδη ενημερωθεί για την καμπάνια, τότε ίσως να είσαι πεπεισμένη πως επειδή έχεις βαμμένα μαλλιά δεν μπορείς να προσφέρεις. Λάθος μέγα! Γνωρίζω ήδη περιπτώσεις γυναικών που κουρεύτηκαν και τα μαλλιά τους απλά πετάχτηκαν λόγω ελλιπούς ενημέρωσης. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Στην Ελλάδα πράγματι δεν δέχονται βαμμένα μαλλιά, καθώς οι εταιρίες περουκών εδώ δεν μπορούν να επεξεργαστούν το βαμμένο μαλλί. Στο εξωτερικό όμως, αυτό είναι εφικτό κι έτσι μαλλιά που αποστέλλονται στην μαμά-εκστρατεία,(πληροφορίες εδώ) από όπου ξεκίνησε η τάση, γίνονται κανονικά περούκες και προσφέρονται στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Γιατί, πες μου, το παιδικό χαμόγελο έχει εθνικότητα; Όχι βέβαια!
donate_love (35) donate_love (1) Και κάπου εδώ, έρχεται η συνεργασία των κομμωτηρίων Gino Hair and more  με το Donate Hair Donate Love, τα οποία και επέλεξα για τη δική μου δωρεά. Γιατί αυτή που βλέπεις τόση ώρα στις φωτογραφίες, πιο πάνω, ξέχασα να σου πω πως είμαι εγώ, που πριν μερικές μέρες, κουρεύτηκα για να δωρίσω το χαμόγελο σε ένα παιδί και για αυτό το σκοπό φτιάξαμε και το βίντεο που ακολουθεί.

Στα Gino hair and more λοιπόν, μπορείς να δωρίσεις ακόμη και τα βαμμένα σου μαλλιά κι εκείνοι αναλαμβάνουν την όλη διαδικασία της αποστολή τους. Βαμμένα ή όχι λοιπόν, αρκεί να καλέσεις σε ένα από τα 8 καταστήματα  των Gino Hair and more για να κλείσεις ένα ραντεβού αναφέροντας πως θες να δωρίσεις τα μαλλιά σου και το εξειδικευμένο προσωπικό του, θα σου προσφέρει ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ  το κούρεμα (με την ποιότητα φυσικά που χαρακτηρίζει τη φίρμα εδώ και πολλά χρόνια) που επιθυμείς. Γιατί κάνεις που κάνεις το καλό, μην καταπατηθεί όμως και το στυλ από τη φιλανθρωπία, σωστά; Θες να κοιτάς το νέο σου εαυτό και να χαίρεσαι για δύο λόγους: Για την πράξη που έκανες και για τη νέα σου εμφάνιση.
donate_love (30) Κι αν σιγομουρμουράς παρασυρμένη από τη δυσπιστία για το κατά πόσο πάνε όντως για αυτό το σκοπό τα μαλλιά και δεν γίνεται άλλου είδους εκμετάλλευση, δύο λόγια έχω να σου πω: Πρώτον πως με αυτή τη λογική δεν θα υπήρχε ούτε ένας φιλανθρωπικός οργανισμός  και δεύτερον πως εύχομαι να μη βρεθεί πότε κανείς στη θέση  να το διαπιστώσει!
donate_love (31) Πριν ολοκληρώσω, θέλω να κάνω μία διευκρίνηση. Η συγκεκριμένη ανάρτηση, δεν γίνεται σε καμία περίπτωση για να ακούσω “μπράβο” για την πράξη μου. Δεν είμαι δα κι ο Σαμψών για να θεωρώ πως έκανα κάποιον άθλο κι έτσι θα πρέπει να το δεις κι εσύ που θα αποφασίσεις να προχωρήσεις σε μία δωρεά μαλλιών. Η συγκεκριμένη ανάρτηση έγινε καθαρά για να ενημερωθείς εσύ που δεν γνώριζες την εκστρατεία και για να υποκινηθείς εσύ, που κάτι είχες ακούσει αλλά δεν το έπαιρνες απόφαση. Και ίσως είναι η πρώτη φορά που θα σε παρακαλέσω να προωθήσεις αυτό το post ώστε κι άλλοι να μάθουν για την καμπάνια.
share-if-you-care Κλείνοντας, δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω τη Ρούλα Μπάγια που αρκέστηκε σε μια απλή μου πρόταση και οργάνωσε όλο αυτό, το εξυπηρετικό προσωπικό των Gino hair and more και ειδικά τον Ηλία που ανέλαβε το κούρεμά μου και τα παιδιά από το Eventful για το πολύ όμορφο βίντεο.
photos: Roula Bagia
Τα φιλιά μου,
Decofairy
logo

19 thoughts on “Δωρίζω αγάπη με μια ψαλιδιά!

 1. Είχα μάθει για την δωρεά μαλλιών από κάποιο ξένο blog. Λίγο αργότερα έμαθα ότι γίνεται και στην Ελλάδα. Δεν γνώριζα την μικρή λεπτομέρεια για τα βαμμένα ή όχι μαλλιά. Όσο κι αν δε θέλεις να σου δώσουμε συγχαρητήρια νομίζω πως τα αξίζεις. Κι εσύ και όλοι οι άλλοι που το κάνουν. Μονο και μόνο για την σκέψη! Πόσο μάλλον για την πράξη!
  Το κοντό μαλλάκι σου είναι υπέροχο και δείχνεις μοντέρνα και ανανεωμένη! Το βιντεάκι μας δείχνει πόσο εύκολο είναι! Αν είχα μακριά μαλλιά θα το έκανα κι εγώ!
  Kathy by anthomeli

 2. Παρόλα αυτά εγώ θα το πω: Μπράβο, μπράβο, μπράβο. Οτι κάνουμε για τα παιδιά αξίζει. Ειδικά για παιδιά που βρίσκονται σε μια τέτοια κατάσταση, σε μια περίοδο της ζωής τους που θα έπρεπε να είναι η πιο ανέμελη.Και καλά κάνεις και ενημερώνεις για μια τέτοια κίνηση. Γιατί πολλές φορές μέσα στην καθημερινότητα και την δική μας σιγουριά ξεχνάμε βασικά πράγματα. Κι αν υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες προσπάθειες καλό θα ήταν να τις μάθουμε κι όποιος μπορεί να μας πληροφορήσει. Πάντως κούκλα ήσουν, κούκλα είσαι! Και θα έλεγα πιο free, πιο δυναμική..Με γειά το νέο στυλ λοιπόν. Φιλιά πολλά!

 3. Πολύ συγκινητικό το σημερινό σου μήνυμα και πολύ ωραία πρωτοβουλία!! Μπράβο, μπράβο! Φιλάκια και καλημέρα!

 4. Μπράβο σου!!! Και για την πράξη (που τη θεωρώ πολύ θαραλλέα) αλλά και για την ενημέρωση γιατί φαντάζομαι ότι πολλοί όπως και εγώ δεν ήξεραν. Ή μάλλον κάτι είχαν ακούσει αλλά δεν ήξεραν που πρέπει να απευθυνθούν.

  Γνωρίζεις από τι μήκος και πάνω μπορείς να δωρίσεις μαλλιά?

  1. Σε ευχαριστώ!
   Όπως αναφέρω και στο άρθρο, απο 20 εκ. Και πανω. Εγω τα έκοψα 29εκ. Δε χρειαζεται δηλαδη να γίνουν τοσο κοντα τα δικά σας 😉

 5. Μπορεί να μην θέλεις να ακούσεις το “μπράβο” αλλά… μπράβο σου κορίτσι μου! Και που το έκανες και που μας το μετέφερες. Πόσα σημαντικά και όμορφα πράγματα δεν γνωρίζουμε….. Αν θέλεις κι εσύ, θέλω πολύ να γράψεις δυο λόγια από την ιστορία σου -για να μην την αναδημοσιεύσω αυτούσια- και για τις μαμαδοϊστορίες μας…

  1. Χαρά μου να μοιραστώ την εμπειρία μου και την εκστρατεία που γίνεται με τους αναγνώστες σας. Συνεννοούμαστε για τις λεπτομέρειες με mail. Καλημέρα!

 6. Ανναστέλλα μου, πραγματικά πολύ όμορφη και συγκινητική η σημερινή σου ανάρτηση!!!! Μακάρι να υπάρξουν πολλοί που να ακολουθήσουν το παράδειγμά σου….Ξέρεις μέχρι πότε μπορεί να γινεται αυτή η δωρεά μαλλιών????

  1. Δεν υπάρχει χρονικό όριο. Στο εξωτερικό έχει ξεκινήσει πριν κάποια χρόνια. Στην Ελλάδα είναι σχετικά νέο αλλά αναπτύσσεται ραγδαία. Μακρύνετέ τα λοιπόν για αυτο το σκοπό! 🙂

 7. Ανναστελλα μου πραγματικα δακρυσα… εχω μια φιλη μου με καρκινο και το ζω απο κοντα.
  Ευχαριστουμε που μας ενημερωνεις για τοσο υπεροχες πρωτοβουλιες. Μακαρι να ειχα μακρια μαλλια να τα δωριζα.
  Μπραβο σε σενα που το εκανες πραξη!!! Το νεο σου λουκ ειναι φανταστικο! Τα φιλια μου

 8. Αν εχω κοψει ηδη στο παρελθον κ εχω κρατησει την αλογοουρά άβαφα μπορω να τα παω καπου να τα δωρίσω;;;

  1. Φυσικά! Αν είναι και άβαφα μάλιστα, θα δωθούν εδώ στην Ελλάδα. Επικοινωνήστε με το λινκ που παραθέτω στο άρθρο για τις λεπτομέρειες 🙂

 9. Συγχαρητήρια Ανναστέλλα !!!!!! μπράβο σου και παλι μπράβο σου! πολύ ωραία κίνηση και ενημέρωση! όπως φυσικά και το look !!

 10. Στη σελίδα donate hair donate donate love αναφέρει ότι δεν γίνονται δεκτά βαμμενα μαλλια. Τι ισχύει τελικα? Μορω να στειλω την πλεξουδ ταχυδρομικά στο κομμωτηριοgino hair?

  1. Στην Ελλάδα πράγματι δεν δέχονται βαμμένα μαλλιά. Τα κομμωτήρια Gino, ειχαν συνεργασία και με οργανισμό του εξωτερικου που πλεον δεν ισχυει. Αφου εχει κανει ήδη το κυριότερο κομμάτι, να κοψεις και να κρατήσεις δηλαδη τα μαλλια σου, μπορεις να τα στείλεις εσυ η ιδια στο εξωτερικο. Πληροφοριες θα βρεις εύκολα μεσω google για να επιλέξεις τη χώρα και τον οργανισμό που θα τα στείλεις 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.