Αλλαγές με γυψοσανίδες *για το σπίτι της Αγγελικής

Bachelor-Pad-Decorating-Ideas-13

Απορίες διαρρύθμισης έχει η Αγγελική για το σπίτι όπου θα μετακομίσει το καλοκαίρι και τώρα κατοικείται από μία φοιτήτρια. Μέσα σε όλα αναρωτιέται για τα παρακάτω:

[…]1ον: Μπορεί να δημιουργεί 2ο δωμάτιο που να χωράει έστω τα βασικά (κρεβάτι, μικρή ντουλάπα, γραφείο); Έλεγα, αν γκρέμιζα την αποθήκη (πίσω από τον κόκκινο καναπέ) να το δημιουργούσα εκεί, όμως η αποθήκη χρειάζεται και επιπλέον θα έχανα το διαμπερές του πράγματος μεταξύ παραθύρου στο χωλ και μπαλκονόπορτας σαλονιού απέναντι. Τι προτείνετε;
2ον: Μπορώ να κάνω το συγκεκριμένο σπίτι που έχει δοκάρια και στρόγγυλες κολόνες (δύο στην κρεβατοκάμαρα, η μία βγαίνει λίγο στο σαλόνι) να έχει “άποψη” και να είναι “ζεστό”; Μου αρέσουν πολλά είδη διακόσμησης κι έχω μπερδευτεί, καθώς δεν υπάρχει το budget να προσλάβω επαγγελματία. Ξέρω πως τα γήινα χρώματα με μία πινελιά έντονου χρώματος, το ξύλο και η πέτρα (τα οποία όλα μου αρέσουν πολύ), δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα, αλλά φοβάμαι πως αν βρω αντικείμενα σε προσφορά, κλπ θα τα προτιμήσω και ό,τι βγει….και δεν το θέλω αυτό! Ή όπως τα έχει η κοπέλα είναι όλα εντάξει;
3ον: Σκέφτομαι εκεί που η κοπέλα έχει το σύνθετο στο σαλόνι να μετακινήσω το air condition και να κάνω ράφια με γυψοσανίδα γιατί έχω πολλά βιβλία και δεν ξέρω πού να τα βάλω.
Σκέφτομαι να βάλω είτε γωνιακό καναπέ (εκεί που έχει το πορτοκαλί της) είτε 2 όπως τους έχει ήδη και δεν έχω αποφασίσει…
Σκέφτομαι αν μπορέσω να κάνω 2η ντουλάπα στην κρεβατοκάμαρα, στον τοίχο απέναντι από το παράθυρο, καθώς υπάρχει μία απέναντι από το κρεβάτι και σχεδόν ανάμεσα στις 2 στρόγγυλες κολόνες και είναι μικρή, αλλά κάνει να έχω 2 ντουλάπες στον ίδιο χώρο;
Σκέφτομαι να αλλάξω το μπάνιο, αλλά δεν ξέρω τι χρώματα πλακάκια και τι σχέδια, όπως και την κουζίνα όπου εκεί θα μπει και η τραπεζαρία, στην οποία σκέφτομαι να τα κάνω όλα λευκά με γκρι, αν και ο χώρος της κουζίνας όπως μου είπαν έχει το περισσότερο φως.
4ον: Αν δεν μπορεί να δημιουργηθεί παιδικό υπνοδωμάτιο στο σπίτι, έστω μικρό (είμαι άγαμη και άτεκνη 30 ετών, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, γι’αυτό ρωτάω για 2ο δωμάτιο), τότε τον χώρο στο χωλ τι να τον κάνω;;;
Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως μου αρέσει το σπίτι να είναι ζεστό και ευχάριστο και ενώ είναι ωραίες οι αντιθέσεις στις φωτογραφίες που βλέπουμε, νομίζω πως το wenge με το λευκό δε θα με βόλευε. Επίσης, δεν μου αρέσει η τηλεόραση να γίνει σημείο αναφοράς στο σαλόνι και να καταλαμβάνει έναν ολόκληρο τοίχο. […]
Με ΠΟΛΛΗ εκτίμηση,
Αγγελική
angie

angie1

 

Λοιπόν, εσείς τι λέτε; Μπορεί στα 60 τετραγωνικά να φτιαχτεί δεύτερο υπνοδωμάτιο; Για να δούμε τις δικές μου προτάσεις…

Αγγελική, θα ξεκινήσω με το δεύτερο δωμάτιο που θέλεις, καθώς η δημιουργία του θα μας καθοδηγήσει στις υπόλοιπες προτάσεις μου. Ο χώρος του χωλ μαζί με ένα τμήμα από το χώρο που βρίσκεται ο κόκκινος καναπές, θεωρώ πως είναι ιδανικός, μια που υπάρχει και παράθυρο. Με αυτό τον τρόπο, και χρησιμοποιώντας γυψοσανίδα για το διαχωρισμό μπορείς να δημιουργήσεις την κατασκευή για τα βιβλία και το media center σου που να περιλαμβάνει και κάποια ανοίγματα με τζάμι αμμοβολής για τη διαπερατότητα του φυσικού φωτισμού από το παράθυρο του τωρινού χωλ. Ο καναπές που θέλεις, ακόμη και γωνιακός, προτείνω να τοποθετηθεί στο σημείο που τώρα βρίσκεται το σύνθετο. Με αυτό τον τρόπο, ανοίγει ο χώρος σου και ο καναπές θα δημιουργήσει ένα ζεστό σκηνικό. Δυστυχώς δεν έχω γενική οπτική για να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα θα βοηθούσε αν έβλεπα μία φωτογραφία του τι βρίσκεται αριστερά της μπαλκονόπορτας. Παρακάτω, θα δεις μερικές φωτογραφίες για το πως μπορείς να φτιάξεις τον τοίχο σου.

decofairy-katasleyh

 

gypsosanida

 

gypsosanides decofairy

Σχετικά με το στυλ και το πόσο ζεστό θα γίνει το σπίτι σου, να διευκρινίσω πως δεν εξαρτάται από τις κολώνες και τα δοκάρια. Θα μου άρεσε για παράδειγμα να τοποθετηθεί ταπετσαρία στο ταβάνι του καθιστικού, μια που υπάρχει περιμετρικό δοκάρι. Θα δώσει ιδιαίτερη ζεστασιά, πρωτοτυπία και χρώμα, ενώ θα δώσει και διακοσμητικό λόγο ύπαρξης των δοκαριών.

decofairy-ceiling-wallpaper


decofairy-wallpaper-ceiling

Στο υπνοδωμάτιο, μπορείς να φτιάξεις μία συρταριέρα κάτω από το παράθυρο. Δεν βλέπω κάπου αλλού που θα μπορούσες να φτιάξεις ντουλάπα, μια που δεν έχω συνολική οπτική του χώρου. Εκτός αυτού, φοβάμαι πως μία ακόμη ντουλάπα θα «μπουκώσει» το δωμάτιο.

ypnodwmatio-decofairy

Χρώματα δεν θα σου προτείνω, μια που πρέπει να σκεφτείς αρχικά τη διάταξη, καθώς και να δεις τι σου φτιάχνει τη διάθεση. Αν αποφασίσεις να επενδύσεις με πέτρα ή τουβλάκι κάποιον από τους τοίχους σου, ένα απλό μπεζ αρκεί. Αν ακολουθήσεις τη συμβουλή μου για ένα πιο εκκεντρικό αποτέλεσμα και τοποθετήσεις στην οροφή ταπετσαρία, θα πρέπει να επιλέξεις πρώτα τι σου αρέσει και αυτή θα μας καθοδηγήσει στα χρώματα. Όπως και να’χει, είναι νωρίς για να σου δώσω κωδικούς… μπορείς όμως να εμπνέεσαι από τις εικόνες που βλέπεις. Στη σελίδα της decofairy στο facebook μάλιστα, η έμπνευση είναι πολλαπλάσια.

Αν μπεις στη διαδικασία να αλλάξεις πλακάκια, να γκρεμίσεις τοίχους και δεν ξέρω τι άλλο έχεις κατά νου, θα σου έλεγα στον προϋπολογισμό σου να προσθέσεις και τη βοήθεια ενός ειδικού. Οι τιμές, πίστεψέ με, δεν είναι εξωπραγματικές και εκτός αυτού, υπάρχει η δυνατότητα να γλιτώσεις αρκετά χρήματα από συνεργασίες που έχουν συνήθως οι επαγγελματίες με καταστήματα και συνεργεία κατασκευών, τα οποία μπορείς να επωφεληθείς κι εσύ.

Τα φιλιά μου,
Decofairy
 
photos:pinterest,space interiors, a-touch-of-luxe,two story cottage

реклама в яндексеочень срочно нужны деньги get paid to translate

14 thoughts on “Αλλαγές με γυψοσανίδες *για το σπίτι της Αγγελικής

 1. Αρχικά να πω ότι η ιδέα της decofairy για τη συρταριέρα κάτω από τοπαράθυρο είναι εξαιρετική. Να το κάνεις οπωσδήποτε.

  Το δευτερο υπνοδωμάτιο θα μπορούσε να πιάνει το μισό χώρο που είνα το γραφείο και το χώρο που είναι ο κόκκινος καναπές. Δε ξέρω εαν γίνεται αλλά θα μπορούσε να μπεί γυξοσανίδα και να χωρίζει το παράθυρο. Μισό μέσα στη κρεβατοκάμαρα μισό στο χωλ. Αλλιώς δε καταλαβαίνω πως μπορεί να γίνει αφού εκεί είναι η κύρια είσοδοα του σπιτιού. Πως θα μπαίνεις εαν το κλείσεις όλο?

  Σε εκείνο το μικρό χώρο που δημιουργείται στο χωλ μπορείς να βάλεις μια κονσόλα και να δημιουργησεις έναν χώρο υποδοχής.

  Οι φωτογραφίες σου δεν είναι πολυ κατατοπιστικές για τον χώρο. Η κουζίνα με τι συνορεύει? Είναι πολύ μεγάλος χώρος και ίσως να βόλευε ή να γκρεμίσεις κανένα τοίχο και να το κάνεις ενιαίο χώρο ή να την μετατρέψεις σε δευτερο υπνοδωμάτιο και να μεταφέρεις την κουζίνα εκεί που είναι το γραφείο..

  1. Λάθος μου που δεν το εξήγησα σωστά. Ο τοίχος για το δωμάτιο που προτείνω, θα κάνει ζικ-ζακ, ξεκινώντας από τον τοίχο δίπλα στην πόρτα της εισόδου και να δημιουργηθεί ένας δεύτερος εσωτερικός χώρος στο σημείο του καναπέ. Είναι εφικτό, αλλά δυστυχώς δεν έχω τις διαστάσεις για να το κάνω πιο ξεκάθαρο. 🙂

 2. Αγγελική μου, μήπως προς το άμεσο παρόν να χαρείς τους χώρους, όπως είναι, αλλάζοντας χρώματα κ επιλέγοντας ίσως μια ταπετσαρία που να σου αρέσει πολύ και αργότερα να δεις για δεύτερο υπνοδωμάτιο, όταν θα μπορείς να πληρώσεις ειδικό?

 3. Καλησπέρα!
  Κατ’αρχήν, ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για την ανάρτηση και τα σχόλια! 🙂

  Λοιπόν:
  1ον: Δίπλα στο χωλ βρίσκεται η κουζίνα και πρόκειται για το πίσω μέρος του σπιτιού. Ανάμεσα κάπως είναι η αποθήκη (βλ. τοίχο πίσω από τον κόκκινο καναπέ – η είσοδός της είναι στην κουζίνα).
  2ον: Στο μπροστινό μέρος του σπιτιού είναι το σαλόνι και η κρεβατοκάμαρα. Δίπλα στο σύνθετο υπάρχει μπαλκονόπορτα και μετά ο τοίχος (πίσω από τον πορτοκαλί καναπέ). Επίσης, η μικρή ντουλάπα στην κρεβατοκάμαρα που δεν φαίνεται εδώ είναι “χωνεμένη” στον τοίχο, γι’αυτό ρώτησα για 2η κανονική παράλληλη με το κρεβάτι.
  3ον: Η ιδέα να βάλω τον καναπέ εκεί που είναι το σύνθετο είναι τέλεια! Όπως και το να μεταφέρω την κουζίνα στο χωλ και να γίνει η μεγάλη κουζίνα παιδικό. Όμως, δεν ξέρω πού θα μπούνε τα καλώδια και οι σωλήνες για παροχή ρεύματος και νερού. Επίσης, δεν ξέρω ούτε πόσο κοστίζει η επαγγελματική γνώμη ούτε αυτές οι “χοντρές” εργασίες.
  4ον: Το να βάλω ταπετσαρία στο ταβάνι, στις φωτογραφίες φαίνεται τέλειο (αν και λέγοντας “δοκάρια” εννοώ τις κολώνες, στρόγγυλες και μη, όχι κάτι στο ταβάνι όπου εκεί μόνο γύψινα διακοσμητικά υπάρχουν). Δεδομένου, όμως, πως γενικότερα θέλω απλά πράγματα και ως άτομο βαριέμαι εύκολα, φοβάμαι μήπως με δυσκολέψει….Αλλά θα το σκεφτώ! Πρώτη φορά το βλέπω ως ιδέα και όντως “ζεσταίνει” έναν χώρο.
  Πολύ μπέρδεμα…και πρέπει να τα έχω οργανώσει όλα μέχρι Μάιο για να προλάβω μόλις φύγει η κοπέλα να τα ξεκινήσω…Ουφ!

  1. Ναι, τώρα το ξαναθυμήθηκα, για το ταβάνι στο σαλόνι…χμ…εκεί έχει δοκάρι αν το θυμάμαι καλά…

  2. Αγγελική μου, το ξέρω πως δεν εννοούσες τα δοκάρια όταν μιλούσες για τις κολώνες τις κυκλικές 😉 Απλά είδα τα δοκάρια στο καθιστικό που οριοθετούν τον χώρο και σκέφτηκα την ιδέα της ταπετσαρίας. Γνώμη μου, μην προχωρήσεις στις αλλαγές πριν συμβουλευθείς κάποιον ειδικό. Εννοείται πως εφόσον προχωρήσεις σε επαγγελματική μελέτη, οι θέσεις ηλεκτρολογικών και υδραυλικών παροχών είναι δουλειά του επαγγελματία και όχι δική σου…ούτε καν του ηλεκτρολόγου και του υδραυλικού, μεταξυ μας 😉

   1. Ναι, μα πώς θα γίνει στην κουζίνα φερ’ ειπείν, να βάλω βρύση στο χωλ; ! ! ! Αυτά δεν καταλαβαίνω…
    Ο ειδικός πρέπει να είναι Αρχιτέκτονας, Μηχανικός, Διακοσμητής, κάτι άλλο; Και πόσο κοστίζει η ΌΛΗ διαδικασία;

    1. Aυτά που σου φαίνονται βουνό, είναι απλή ρουτίνα για τους ειδικούς. Εγώ θα σου πρότεινα αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων για να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Αν θες ρίξε μία ματιά στο site μου για να πάρεις μία ιδέα από ανακαινίσεις που έχω αναλάβει κατά καιρούς: http://www.spaceinteriors.gr/portfolio/

    2. Ευχαριστώ! 🙂
     Θα τα δω όλα και θα απαντήσω αργότερα. Σε κανένα 2ωρο τελειώνω μια δουλειά που έχω. Thanks a lot!

 4. Ναι, τώρα το ξαναθυμήθηκα, για το ταβάνι στο σαλόνι…χμ…εκεί έχει δοκάρι αν το θυμάμαι καλά…

 5. Εάν θες να μπεις σε διαδικασία αλλαγών για μένα πιο σωστή λύση είναι να κάνεις υπνοδωμάτιο την κουζίνα. Γίνεται αλλά θα κοστίσει παραπάνω. Θες ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, κάποιον να γκρεμίσει, κουζινά…

  Για ένα άτομο μια χαρά είναι και έτσι το σπιτάκι. Εάν τώρα μεγαλώσει η οικογένεια σου κάνεις τις αλλαγές τότε. Απλά θα είναι πιο δύσκολο γιατί θα πρέπει να ξαναδειάσεις το σπίτι.

  Εάν το αφήσεις έτσι, μη βάλεις με τίποτα τους καναπέδες όπως τους έχει η κοπέλα…Εγώ θα έβαζα έναν εκεί που είναι ο πορτοκαλί και έναν εκεί που είναι το σύνθετο. Την τηλεόραση θα την έβαζα στον τοίχο δίπλα από το σύνθετο. Στο χώρο που είναι ο κόκκινος καναπές βέζεις την τραπεζαρία. Και αφήνεις τον χώρο του γραφείου φτιάχνεις βιβλιοθήκη με γυψοσανίδα και βάζεις και το γραφείο σου εκεί.. Η με ραφάκια όπως της decofairy

  http://decofairy.wordpress.com/2012/12/13/home-sweet-home/#more-5599

  1. Ομολογώ να πω πως την ιδέα του να μπουν οι καναπές όπως εσύ και η Ανναστέλλα μου προτείνετε, δεν την είχα σκεφτεί… Κι αυτό καθώς τραπεζαρία έλεγα να είχα μία. Στην κουζίνα. Μόνη μου είμαι αλλά ακόμα κι αν βρω κάποιον να συγκατοικήσω/παντρευτώ, κλπ δεν ξέρω αν θα είμαι εκείνη που θα κάνει συχνά τα υπέροχα οικογενειακά τραπέζια… χα χα!
   Εξ ου και είχα στάνταρ στο μυαλό μου το να μπει η τηλεόραση εκεί που είναι ήδη, ώστε να βλέπει και ο απέναντι (από την κουζίνα).

   1. Εάν αφήσεις τους καναπέδες όπως είναι τώρα το αποτέλεσμα δε θα είναι ποτέ ζεστό.. Είναι πολύ μακρια ο ένας από τον άλλον, από το τραπεζάκι, από την τηλεόραση…

    Εάν δε θες τραπεζαρία βάλε στον χώρο του κόκκινου καναπέ μια μπερζέρα με κανα φωτιστικό δίπλα για να διαβάζεις τα βιβλία σου… Γενικά έχεις πολύ χωρο. Δημιουργησε γωνιές.

    1. Ναι, έτσι όπως είναι τώρα οι καναπέδες, με το τραπέζι έχουν τεράστια απόσταση. Έλεγα εκεί που είναι ο πορτοκαλί να βάλω γωνιακό και εκεί που είναι ο κόκκινος – αν γίνεται και αν χωράει – να γίνει υπνοδωμάτιο (να κλείσει από τον κόκκινο ως την πόρτα με ένα σπάσιμο. Είναι που μένει και η κοπέλα μέσα και δεν μπορώ να πηγαίνω συχνά, αλλά άμα δεν μπορέσω να βρω άκρη, θα πάω με μέτρο, μολύβι και χαρτί και θα καταγράψω αποστάσεις.

     Ανναστέλλα, είδα το site σου. Όλους τους χώρους. Μία φράση μόνο: Τελικά η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.