Χρώμα στο υπνοδωμάτιο.

Καλό μήνα σε όλους!!!

Σήμερα η χώρα ντύθηκε στα λευκά κι έτσι σκέφτηκα να γράψω κάτι για χρώμα…και συγκεκριμένα, πως επιλέγουμε χρώματα για το υπνοδωμάτιό μας. Με τον ίδιο τρόπο φυσικά, μπορούμε να επιλέξουμε χρώματα και για άλλα δωμάτια, αλλά με το χουχούλιασμα που σε προδιαθέτει να κάνεις ο καιρός αυτός, οι φωτογραφίες μας θα είναι από υπνοδωμάτια και μόνο!

Άλλωστε, οι τοίχοι του υπνοδωματίου μας, είναι το πρώτο που βλέπουμε το πρωί που ξυπνάμε και το τελευταίο το βράδυ πριν κοιμηθούμε και για αυτόν το λόγο, πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιλογή των χρωμάτων.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

ΕΜΠΝΕΥΣΗ…η βασική

Για την ψυχολογία των χρωμάτων έχουμε ξαναμιλήσει εδώ και εδώ, αλλά από που θα εμπνευστούμε;;;

Τα πράγματα είναι πιο απλά από ότι φαντάζεστε… Απορροφήστε κάθε εικόνα γύρω σας και αντιληφτείτε τι σας φτιάχνει τη διάθεση… Η συσκευασία των  δημητριακών, οι διαφημίσεις στα περιοδικά, η φύση, ο ουρανός όλες τις ώρες της ημέρας, ένας πίνακας, μία βιτρίνα με ρούχα, οτιδήποτε μπορεί να λειτουργήσει σαν έμπνευση.

Στη συνέχεια, φτιάξτε έναν «πίνακα διάθεσης» με υφάσματα, εικόνες από περιοδικά, μπογιές, και ό,τι έχει τα χρώματα που πιστεύετε ότι σας αρέσουν. Κοιτάτε το και αισθανθείτε…αυτό που βλέπετε, σας ικανοποιεί; Αν όχι απόλυτα, φτιάξτε κι άλλον πίνακα…Πετυχαίνει, πιστέψτε με!

Εμπνευσθείτε από τα ταξίδια που έχετε κάνει ή που ονειρεύεστε να κάνετε κι έχετε δει εκατοντάδες φωτογραφίες από αυτούς τους τόπους…Οι ώχρες της Ιταλικής επαρχίας, τα ζωντανά μπλε, κεραμιδί, πράσινα των πλακιδίων του Μαρόκου, το μπλε από τα delft της Ολλανδίας, τα χρώματα από τα υφαντά του Μεξικού, μπορούν να γίνουν ο μπούσουλάς σας σε αυτή την αναζήτηση των χρωμάτων !

ΘΕΩΡΙΑ…για να ξέρουμε τι μας γίνεται

Σημαντικό είναι να έχετε μία χρωματική βεντάλια για να την μελετήσετε με την ησυχία σας. Ζητήστε μία από τον ελαιοχρωματιστή σας, ή προμηθευτείτε την από ένα χρωματοπωλείο. Στη βεντάλια, θα δείτε πως δένουν τα χρώματα μεταξύ τους και ποσο δυνατές γίνονται οι αντιθέσεις, καθώς και πόση σημασία έχουν οι διαφορετικοί τόνοι του ίδιου χρώματος. Δείτε όμως πρώτα την χρωματική ρόδα. Θα διαπιστώσετε πως χρώματα που βρίσκονται δίπλα το ένα στο άλλο, θα σας δώσουν ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

ΑΡΜΟΝΙΑ…για χαλάρωση

Αφού έχετε επιλέξει το χρώμα που θα κυριαρχήσει στο δωμάτιό σας, δημιουργήστε την απαραίτητη ομοιομορφία, ακόμη κι αν τα έπιπλά σας είναι αταίριαστα μεταξύ τους. Μην φοβηθείτε να βάψετε ένα παλιό κομοδίνο ή μία συρταριέρα ώστε να δέσει στο σύνολο. Επιλέξτε τους πιο δυνατούς τόνους του συνδυασμού σας για τα μικρότερα κομμάτια και στις μεγαλύτερες επιφάνειες, π.χ. στις κουρτίνες και στους τοίχους ,δώστε τους πιο απαλούς.

ΜΥΣΤΙΚΑ…σσσ, μην το πεις παραέξω

Tο κάθε χρώμα, δείχνει διαφορετικό ανάλογα με το χρώμα που έχει απέναντί του, γι’αυτό βάψτε δύο χαρτόνια και δοκιμαστε τους συνδυασμούς πριν βάψετε τους τοίχους και διαπιστώσετε πως άλλο χρώμα διαλέξατε και άλλο τελικά προέκυψε.

Τα χρώματα επηρεάζονται  πολύ από τις ώρες της ημέρας. Μη βιαστείτε να βάψετε τους τοίχους αν δεν είστε σίγουροι για την επιλογή σας. Φτιάξτε ένα δείγμα και παρακολουθήστε το τις επίμαχες ώρες.

Σίγουρα αν καταφέρετε να ακολουθήσετε τους παραπάνω «κανόνες» θα έχετε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα που θα παίξει και καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνου σας.

 

 

 

photos: hgtv.comпроверить сколько стоит сайтwelcome-to-usa.ru микрозаймы в москве безработнымburmese translate

4 thoughts on “Χρώμα στο υπνοδωμάτιο.

  1. Χρώμα στο υπνοδωμάτιο…Χτύπησες το ευαίσθητο σημείο μου..Εμένα το υπνοδωμάτιο μου είναι γαλάζιο( το αγορίστικο παιδικό γαλάζιο). Χρώμα το οποιο το αντιπαθώ..Το σπίτι όμως είναι ενοικιασμένο και εγω βαριέμαι να το ξαναβάψω! Η κρεβατοκάμαρα μου είναι venge και έχω και μια κόκκινη συρταριέρα, η οποία όμως έχει αρχίσει και με κουράζει η τόσο έντονη αντίθεση της..Τι χρώμα θα μπορούσα να τη ξαναβάψω?? και γενικά σε τι χρωματα πρέπει να κινηθώ..Μου φαίνεται ότι τίποτα δε ταιριαζει με αυτο το παλιογαλάζιο!!

  2. Και όμως Χριστίνα…μπορείς να κάνεις απίστευτους συνδυασμούς με ένα απλό γαλάζιο!!!
    Θα σου ετοιμάσω μερικές προτάσεις κι επανέρχομαι με νέο ποστ 🙂
    Καλή σου μέρα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.