Ένα οινοποιείο βγαλμένο από το μέλλον.

Με  την πρώτη ματιά, θυμίζει διαστημικό  σταθμό… Κι όμως πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο οινοποιείο, ένα αρχιτεκτόνημα της ομάδας Foster+Partners και βρίσκεται  στην Ισπανία και συγκεκριμένα στο  Ribera del Duero σε απόσταση 150 χλμ. από τη Μαδρίτη, όπου συναντάται αξιόλογη οινοπαραγωγή.

Το έργο αυτό, ήταν μία πρόκληση για την αρχιτεκτονική ομάδα, αφού κατάφερε να επανεξετάσει το πώς πρέπει να είναι ένας τέτοιος χώρος, εκμεταλλευόμενη το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής που βοηθάει στην ποιότητα του προϊόντος και φυσικά προσφέροντας τις ιδανικότερες συνθήκες εργασίας.

Οι χαλύβδινες δεξαμενές όπου γίνεται η ζύμωση, μοιάζουν βγαλμένες από το μέλλον, δείχνουν να αιωρούνται, αφήνοντας ένα κόκκινο φώς να διαχέεται κάτω από αυτές.

Το εμφανές μπετόν ισορροπεί σε συνδυασμό με το ξύλο , η πέτρα εναρμονίζεται με το περιβάλλον και το γυαλί δέχεται τον χάλυβα σαν να είναι ένα. Κλασσικά, καθαρά υλικά με δυναμικές φόρμες!

 

Το κτίριο, καταλαμβάνει 12.500 τετραγωνικά μέτρα από τα 400 στρέμματα του κτήματος και κάθε χρόνο έχει δυνατότητα παραγωγής ενός  εκατομμυρίου φιαλών μοναδικής ποιότητας κρασιού.

Το ύψος του κτιρίου φτάνει τα 14,5 μέτρα, προσαρμοσμένα στο ανάγλυφο του εδάφους.

Ο σχεδιασμός του δεν είναι το μόνο που το κάνει υπερσύγχρονο. Η βιοκλιματική αρχιτεκτονική, με τα φωτοβολταϊκά στην οροφή του και τη θερμική μάζα του σκυροδέματος που βοηθά στον έλεγχο της εσωτερικής θερμοκρασίας, το καθιστούν ακόμη πιο σύγχρονο.

Το κτίριο είναι επισκέψιμο και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν  να μάθουν τη σύγχρονη οινοποιία στο καλύτερο περιβάλλον.раскрутка сайта яндексoholodilnikah.ru микрозаймы в калининграде срочно онлайнmedical translation dictionary english to russian

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.