Χειροποίητα στολίδια

Ο στολισμός του τραπεζιού φέτος, ήταν λιτός αλλά πλημμυρισμένος από μεράκι κι αγάπη.

 

 

Τα στολίδια που έφτιαξα, τα κρέμασα σε κλαδιά που τοποθέτησα σε λεπτά βάζα και συμπλήρωσα με πλαστικοποιημένα καρτάκια που έφτιαξα για το 2012.

 

 

 

 

Επέλεξα υφάσματα σε γήινους τόνους με πολλά διαφορετικά ντεσσέν (σχέδια) που να ταιριάζουν μεταξύ τους…το στοιχείο που θα τους έδινε ζωή ήταν η κόκκινη κλωστή κεντήματος που μπήκε περιμετρικά.

Αρχικά, σχεδίασα το σχήμα που ήθελα σε ένα χαρτί και το έκοψα.

Στη συνέχεια, καρφίτσωσα το πατρόν πάνω στο ύφασμα που επέλεξα και ξεκίνησα να το κόβω.

Επανέλαβα με διαφορετικό ύφασμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια, ένωσα τα δύο κομμάτια και τα κόλλησα με θερμόκολλα (αν θελετε μπορειτε να τα γαζωσετε μεταξύ τους ή να τα ράψετε). Προσωπικά επέλεξα την θερμόκολλα ως ευκολότερο τρόπο.

Άφησα ένα τμήμα ανοιχτό, ώστε να το γεμίσω με υλικό μαξιλαριών.

Αφού γέμισα τα στολίδια μου, κόλλησα και το ανοιχτό σημείο.

 

 

Τέλος, με χοντρή βελόνα και κλωστή κεντήματος, κέντησα περιμετρικά το στολίδι και άφησα μία θηλιά για να τα κρεμάσω. Αφού έφτιαξα φιόγκους με καρώ κορδέλα, τους τοποθέτησα σε κάθε στολίδι, με μία κόκκινη χάντρα κι έτοιμα!

ya-zasnyalонлайн оформить кредитную карту приватбанкаtranslate in polish

5 thoughts on “Χειροποίητα στολίδια

    1. Σε ευχαριστω πολύ Kate!!! Καλη χρονια και σε εσενα και πολλά ωραια posts στο blog σου :)))

  1. Οταν οι δημιουργίες είναι δικές μας η χαρά είναι μεγαλύτερη. Ομορφη δουλειά. Καλή Χρονιά να έχεις.

    1. Κωνσταντίνα μου, ευχαριστω…Πραγματι η χαρα ειναι μεγαλη οταν φτιαχνεις κατι μονος σου…εστω και κατι μικρο. Καλη & δημιουργικη χρονια και σε εσενα :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.