Κρεμάστε τους …(τους πίνακες)

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πώς να στολίσουμε κάποιον τοίχο του σπιτιού μας, με έναν κάπως διαφορετικό τρόπο. κάποιος πίνακας μπορεί εύκολα να πάρει αξία, ανάλογα με τον τρόπο που θα τον τοποθετήσουμε. Δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψουμε μία περιουσία για να στολίσουμε τους τοίχους μας. Στις ιδέες που θα δούμε παρακάτω, οι ζωγραφικοί πίνακες αξίας, μπορούν να αντικατασταθούν από φθηνότερους αγνώστων καλλιτεχνών, από αφίσες, από φωτογραφίες ή ακόμη και από καθρέφτες. Άλλωστε η τοποθέτησή τους θα είναι ένα είδος τέχνης από μόνη της.

 Απόλυτη ομοιομορφία (3χ3)

Για όσους προτιμούν ένα απόλυτα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, αυτή είναι η ιδανική λύση.Επιλέγουμε 9 τετράγωνες κορνίζες σε ίδια διάσταση και τις τοποθετούμε σε τρεις στήλες και τρεις γραμμές. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείται ένα μεγάλο τετράγωνο. Βασική προϋπόθεση τα κενά ανάμεσα στους πίνακες να είναι ίσα. Μία συμβουλή για αυτή την τοποθέτηση, είναι το θέμα των έργων τέχνης, να είναι κοινό: π.χ. λουλούδια, νεκρή φύση, τοπία, ιδεογράμματα, κ.λ.π.

Στο ράφι     

 Αυτή η απλή τοποθέτηση, προϋποθέτει την ύπαρξη ενός ραφιού στο σημείο που θέλουμε να εκθέσουμε τα έργα τέχνης της επιλογής μας. Με αυτό τον τρόπο, διευκολύνεται ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος, να πάρει στα χέρια του και να δει από κοντά τις κορνίζες σας. Παράλληλα είναι η ιδανική τοποθέτηση για όσους θέλουν να αλλάζουν συχνά τη διακόσμησή τους, αφού απλά ακουμπάτε τους πίνακες στο ράφι.

Σαν γκαλερί 

 Για αυτό το στυλ τοποθέτησης, χρειάζεστε μία κουρτινόβεργα της επιλογής σας και μερικές ντίζες (συρματόσχοινα). Βιδώνετε την βέργα αρκετά ψηλά, και από αυτή κρέμονται συρματόσχοινα, τα οποία καταλήγουν ανά δύο στους πίνακες. Το ζητούμενο εδώ, είναι όλοι οι πίνακες να ξεκινούν από το ίδιο ύψος, ανεξάρτητα από το μήκος τους.

Ζυγισμένη τοποθέτηση 

 Σκοπός αυτής της τοποθέτησης είναι το «ζύγισμα» των κορνιζών, έτσι ώστε με ίσες αποστάσεις να δώσετε ένα ομοιόμορφο κορνιζαρισμένο αποτέλεσμα. Πρόκειται για έναν αρκετά δύσκολο τρόπο, αλλά με πολύ πρωτότυπο αποτέλεσμα.

Ασύμμετρη ποικιλία  

Το μόνο συμμετρικό στοιχείο σε αυτή την τοποθέτηση, είναι οι νοητές γραμμές που δίνουν τα όρια μέσα στα οποία κρεμάμε τους πίνακές μας. Οι κορνίζες μας αντίστοιχα είναι διαφορετικού σχήματος, στυλ ακόμη και υλικού: Οβάλ, σκαλιστές, ορθογώνιες, χρυσές, ξύλινες, μίνιμαλ… Το ίδιο και τα ζωγραφικά θέματα: αφηρημένη τέχνη, κλασσικά θέματα, κ.λ.π. Πρόκειται για την ιδανική τοποθέτηση για όσους θέλουν να πρωτοτυπήσουν, δίνοντας ένα mix & match αποτέλεσμα. Επικεντρωμένα Εδώ, ο βασικός πίνακας είναι ένας σχετικά μεγάλος και περιβάλλεται από άλλους μικρότερους. Δεν είναι απαραίτητο ο βασικός πίνακας να είναι στο κέντρο της σύνθεσης αν θέλουμε να δώσουμε μία πιο πρωτότυπη νότα. Χρειάζονται όμως αρκετοί πίνακες και σε διαφορετικές διαστάσεις για το επιθυμητό αποτέλεσμα.Я-Заснялкредитная карта сбербанка оформить заявкуtranslate hebrew to english

3 thoughts on “Κρεμάστε τους …(τους πίνακες)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.