Transformations…μεταμορφώσεις επίπλων

DSCN8074

Οι μεταμορφώσεις, το ξέρω σας αρέσουν. Αφού λοιπόν είδατε εδώ το γραφείο και τη βιβλιοθήκη που τους άλλαξα την όψη, ήρθε η ώρα να δείτε και τον τρόπο, όπως σας υποσχέθηκα. Καταρχήν δείτε πως ήταν πριν την αλλαγή η βιβλιοθήκη…

26659_4752376611548_511609469_n

και το γραφείο λίγο πριν ξεκινήσει η μεταμόρφωση…

DSCN7963

Αρχικά έτριψα τα έπιπλα με διαφορετικό τρόπο το καθένα. Με μέτριο γυαλόχαρτο με το χέρι τη βιτρίνα…

DSCN7912

και με τριβείο το γραφείο…

DSCN7964

DSCN7965 DSCN7966

Στη συνέχεια, θέλουν καλό ξεσκόνισμα και είναι έτοιμα για ένα πέρασμα με αστάρι μετάλλου. Προσωπικά χρησιμοποίησα λευκό.

astari
Photo: No excuse

Αφού στεγνώσει, βάφουμε στο χρώμα της επιλογής μας. Για τα έπιπλά μου χρησιμοποίησα ένα πολύ ανοιχτό γκρι πλαστικό.

Αφού λοιπόν βάψετε τις επιφάνειες ένα ή δυο χέρια και έχει στεγνώσει απόλυτα η μπογιά, ξεκινάτε το τρίψιμο για την τεχνητή παλαίωση. Εργαλείο τα χέρια μας κι ένα ψιλό γυαλόχαρτο. Επιλέγουμε να τρίψουμε όπου έχει γωνίες, τόσο ώστε να εμφανιστεί αρχικά το λευκό αστάρι και στη συνέχεια το χρώμα του ξύλου. Ανάλογα με το πόσο distressed θέλετε να δείχνει το έπιπλο τόσο περισσότερα σημεία “πειράζετε”.

DSCN8076 DSCN8075

Μετά ξεκινάμε το κόλλημα της ταπετσαρίας στα σημεία που έχουμε επιλέξει. Αν τα καταφέρνετε με το decoupage είναι μία εξίσου καλή λύση. προσωπικά, λόγω επαγγέλματος έχω άπειρα  κομμάτια ταπετσαρίας και την επιλέγω σαν λύση  😉 Αφήστε που δεν έχω ασχοληθεί και ποτέ με το decoupage.

DSCN8060

Αντίστοιχα βήματα ακολούθησα και στο γραφείο  αλλά δυστυχώς δεν τράβηξα φωτογραφίες γιατί λόγω κάποιων απαραίτητων αλλαγών στο γραφείο και κατά συνέπεια και στο σπίτι έγιναν όλα πολύ γρήγορα και μέσα σε πανικό. Μια ιδέα όμως την πήρατε πιστεύω… Τέλος, περνάμε ένα ματ διάφανο βερνίκι αν θέλουμε για περισσότερη αντοχή. Στο γραφείο να πω ότι δεν το έκανα, μια που η επιφάνεια που φθείρεται περισσότερο είναι καλυμμένη με ταπετσαρία βινυλίου.

Αντίστοιχη τεχνική έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς και σε μικροέπιπλα και φωτιστικά που έχω φτιάξει για πελάτες μου. Στο παρακάτω αμπαζούρ για παράδειγμα, χρησιμοποίησα τυρκουάζ για το τελικό χρώμα (μη δίνετε σημασία στο καπέλο, φτιάξαμε ένα υπέροχο από τσουβάλι αλλά  δυστυχώς δεν το φωτογράφησα 🙁 )

αμπαζούρ DSCN8048 DSCN8049

Η τελική μορφή της βιτρίνας….

vitrina DIY decofairy

Kαι το γραφείο…

decofairy-house (14) desk detail decofairy desk DIY decofairy

Αυτά! καλές δημιουργίες και περιμένω να δω τα δικά σας πειράματα 🙂

Και αν σας αρέσει η παρεούλα μας,  ρίξτε και μία ψήφο για τη Decofairy εδώ: http://topblogspsifofories.blogspot.gr/  Θα με βρείτε στην πρώτη στήλη.

Τα φιλιά μου,

Decofairy

fb (2)

оптимизация сайта для поисковиковмикрозаймы на счет через интернетenglish to dutch translations

23 thoughts on “Transformations…μεταμορφώσεις επίπλων

  1. Ψηφίσαμε κι επιστρέψαμε! Καλή σου μέρα! Ευχαριστούμε για τις οδηγίες, έχω κι εγώ μια κονσόλα που από το καλοκαίρι θέλω να της αλλαξω χρώμα αλλά δεν βρίσκω χρόνο. Ε, μπορεί τώρα με τα κρύα και τα χιόνια να βγω στην αυλή και να τρίβω χαχα!

  2. Ευχαριστούμε για τις οδηγίες.Μια χαζή ερώτηση::Πότε χρησιμοποιούμε απλό γυαλόχαρτο κ πότε τριβείο? Καλή σας μέρα.

    1. για να μην αισθανθείς άσχημα για την “χαζή” ερώτηση, έχω και εγώ την ίδια απορεία. ποιά είναι η διαφορά τους;;;;;;;;

      1. Sorry που δεν το διευκρίνισα 🙂 Δεν ειανι καθολου χαζη ερωτηση.Τριβείο χρησιμοποίησα στο γραφείο επειδή είχε μεγαλύτερες ευθείες επιφάνειες, ενώ στη βιβλιοθήκη θα ήταν σχεδόν αδύνατο να το χειριστώ στα πηχάκια γύρω από το τζάμι και όλα τα κυκλικά σημεία.Παντως αν δεν υπαρχει τριβειο, μην αγχωνεστε…απλα σε μεγαλες επιφανειες θα ταλαιπωρηθείτε λίγο περισσοτερο, αλλα θα έχετε υπο έλεγχο τη σκονη…δεν φανταζεστε τι γινεται με το τριβειο!

  3. Τα έκανες και τα δύο φανταστικά. Ακολουθώ τα βήματά σου…σε λίγο θα δεις. Έτρεξα αμέσως (με την τσίμπλα στο μάτι…και τον καφέ στο χέρι) και σου το έρριξα δαγκωτό. Φιλιά πολλά και καλή επιτυχία.

  4. Καλημερα καλημερα, λοιπον , να ρωτησω , το ασταρι που λες, ειναι αυτο που το αναφερουν σε ξενα blog ως primer ? Να σου πω την αληθεια, αν και πιστευα οτι “δεν το εχω” , αρχισα να ασχολουμαι ( προσπαθωντας να μαθω diy ) γιατι πριν μερικους μηνες που μετακομισα , ρωτησα καποιον επαγγελματια να μου δωσει μια τιμη για να μου αλλαξει το χρωμα του μπουφε και μου ειπε περιπου 650 ευρω και φρικαρα .

    Επισης μπορουμε να ψηφισουμε στον διαγωνισμο περισσοτερο απο 1 φορα ? Ηδη εχω ψηφισει , μπορω παλι ?

    1. Ναι, το αστάρι είναι το primer, μονο που υοαρχει και πλαστικου νομιζω. Εγω το εχω διδαχθει με μεταλλου στη συγκεκριμενη τεχνικη 😉 Ε, οσο για τον επαγγελματια σιγουρα αλλη δουλεια θα έκανε 😉
      Αν εχεις ξαναψηφισει, καποιο Blog απο αλλη στηλη, πας και απλα ψηφιζεις και στην πρωτη. Αν εχεις ψηφισει ηδη καποιον στην πρωτη, μπορεις να πατησεις εκει που λεει αλλαγη ψηφου και να πατησεις οποια blogs θελεις 🙂 Thanks!!!

  5. ευχαριστώ και εγώ απο τη μεριά μου, για το συγκεκριμένο DIY. έχω ακόμη μια ερώτηση : γιατί πλαστικό χρώμα κ όχι το άλλο που είναι για ξύλα και δεν μυρίζει;;;;;

    1. 🙂 Ποιο εννοεις για τα ξυλα; Η λαδομπογια και η ριπουλίνη μυρίζουν εξίσου και είναι πιο δύσκολη στο στρώσιμο και μετά στο τρίψιμο για να δημιουργήσεις το distressed effect. Αν επιλέξεις αλλο είδος πιθανον να μην χρειαζεται το περασμα με ασταρι μεταλλου. Να σας πω την αληθεια, ειχα παρακολουθησει κατι σεμιναρια στο Παρισι πρόπερσι στα πλαίσια της έκθεσης Maison & Decoration και μας εδειξαν με πλαστικο.

      1. υπάρχει η υδατοδιαλυτή μπογιά η οποία είναι άοσμη (είμαι ολίγον αλλεργική στα χημικά) αλλά θα ακολουθήσω πιστά τις οδηγίες σου. τρέχω να ψάξω για ταπετσαρία (χαχαχα ειδικότητα μου).
        τέλος, με συνεπήρε το ποστ κ ξέχασα να ψηφίσω…τρέχω.

      2. Μα και το πλαστικό είναι υδατοδιαλυτό και υπάρχουν και τα οικολογικά που είναι άοσμα… Στο αστάρι θα έχεις θεματάκι πιστεύω.

  6. Ψήφισα κι εγώ!
    Πολύ ωραίες οι μετατροπές! Το πρόβλημά μου όμως ήταν πάντα, όταν έχεις ένα μικρό project που θέλεις να βάλεις ταπετσαρία, που βρίσκεις μόνο το ένα κομματάκι που χρειάζεσαι, γιατί ως γνωστόν οι ταπετσαρίες πωλούνται σε ρολά των 10μ.

    1. H αληθεια ειναι πως αυτο ειναι θεματακι… Αν εχεις κατι συγκεκριμενο στο μυαλο σου, πιθανον να εχω να σου δωσω καποιο κομματι…στειλε μου μνμ, θα χαρω να βοηθησω 🙂
      Ευχαριστω πολύ για την ψήφο 🙂

  7. Καλή επιτυχία στην ψηφοφορία.Πολύ καλό primer για όλων των ειδών τις επιφάνειες[ξύλο,mdf,μελαμίνη,φορμάικα κ.λ.π.]είναι της Crown, αλλά 17ευρώ το κιλό!Αυτό χρησιμοποιώ και είμαι ικανοποιημένη.

  8. Ανναστέλλα μου ευχαριστούμε πολύ για το ποστ!!
    Να σε ρωτήσω, την ταπετσαρία την κολλησες με την ειδική κόλλα ταπετσαρίας;

    Προς το καλοκαίρι σκοπέυω να ξανα-βάψω τις βιβλιοθήκες μου με τα χρώματα που μου χες προτείνει. Στο εσωτερικό μιας εκ των βιβλιοθηκών σκόπευα να βάλω ταπετσαρία γιατί είναι μελαμίνη και το χρώμα δεν “πιάνει”. Πώς μπορώ να κολλήσω ταπετσαρία; Θα μπορούσα να κολλήσω ίσως παλιές κιτρινισμένες παρτιτούρες μιας και δεν ξέρω κατά πόσο θα ήθελα να αγοράσω 10μ ταπετσαρία.. (να σου πω την αλήθεια, νόμιζα πως τις πουλάνε με το μέτρο και σοκαρίστηκα από αυτό που διάβασα πιο πάνω…μα είναι δυνατόν να είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις τόσο μεγάλο κομμάτι αν χρειάζεσαι 1-2-3 μέτρα;) 🙁

    1. Η ταπετσαρία κολλιέται με γλουτολίνη. Είναι σκόνη που αναμειγνύεις με νερό στις αναλογίες που λέει η συσκευασία. Δυστυχως οι ταπετσαριες παντου πωλούνται σε ρολό. Έχεις κι εσύ το δίκιο σου σε αυτό που λες, αλλα σαν έμπορος θα πω κι εγώ πως σκεφτείτε να πρέπει να παραγγέλνεις μέτρο μέτρο να σου στείλουν από το εξωτερικό. Η τιμή θα έβγαινε μία η άλλη, με αυτο τον τρόπο λόγω των μεταφορικών. Άλλωστε η χρήση είναι τέτοια που συνηθως χρειάζεσαι πάνω απο ενα ρολο για να καλύψεις ενα τοιχο. Επίσης υπολόγισε πως τα 10 μέτρα που λέμε έχουν φάρδος 52 εκατοστά μόνο 😉
      Σχετικά με τη μελαμίνη, αν σκοπεύεις να βάλεις ταπετσαρία, πέρασε ένα χέρι κόλλα πρώτα στο έπιπλο, άφησέ το να στεγνώσει και μετά προχωρησε στη διαδικασία τοποθέτησης της ταπετσαριας. Good luck κι είμαστε εδώ για ερωτήσεις όταν έρθει η ώρα 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.