Κουρτίνες:Στυλ & χώρος (Υπνοδωμάτιο)

Δωμάτια & Στυλ…Αναφορά σε υπνοδωμάτιο.

Α. Κλασσικό

Για όσους επιλέξουν το κλασσικό ύφος στο υπνοδωμάτιό τους, προτείνουμε υφάσματα με σχέδια damask,μονόχρωμα ή ρίγες. Τα άνθη, συγκαταλέγονται σε άλλο στυλ, που θα παρουσιάσουμε παρακάτω. Εκτός από την επιλογή των υφασμάτων, σημαντικό ρόλο για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε είανι ο συνδυασμός των χρωμάτων και βασικότερο όλων, η ραφή. Τα τρίπτυχα κι εδώ οπως και στο χώρο του σαλονιού, έχουν την τιμητική τους. Ανάλογα την μπαλκονόπορτα, επιλέγουμε 1 ή 2 πλαϊνά (συνήθως ένα αφου το πλάτος της δεν υπερβαίνει το 1,50μ.) και φυσικά την εσωτερική. Τα κορδόνια ως αμπράζ  ενισχύουν το κλασσικό ύφος, ενώ ένα λαμπρικέν θα μας μεταφέρει σε παλιότερες εποχές.

Β. Μοντέρνο

Υφάσματα με μοντέρνα σχέδια & χρώματα, δίνουν την τελευταία λεπτομέρεια στη διακόσμηση ενός μοντέρνου και λιτού υπνοδωματίου. Συχνά επιλέγονται υφάσματα σε στυλ δίχτυ, που η διαφάνειά τους μας επιτρέπει να ξεχωρίζουμε την εσωτερική κουρτίνα, δημιουργώντας ένα παιχνίδι με τις αντιθέσεις και την υφή. Ραφές απλές, κατά προτίμηση φαρδιές τρέσες ή ακόμη καλύτερα τρουκς περασμένα στην κουρτινόβεργα. Καλό θα ήταν να αποφύγετε τις υπερβολές, με πολύπλοκα σχέδια ραφής, που θα σας κουράσουν. Πρόκειται άλλωστε για τον χώρο χαλάρωσης από την ένταση της καθημερινότητας.

Τα πάνελς είναι μία επίσης καλή  λύση για μοντέρνους χώρους, όπως και τα ξύλινα στόρια ή τα ρόμαν. Επιλέγουμε ίνοξ κουρτινόβεργες, όχι ιδιαίτερα μεγάλης διατομής ή απλούς πομπέ σιδηροδρόμους σε ασημί χρώμα, που “καλύπτουμε” με το “κεφαλάκι” που δημιουργούμε στην κουρτίνα μας. Αν υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής δοκαριού από γυψοσανίδα, μην παραλείψετε τα σποτάκια που θα φωτίσουν όμορφα τις κουρτίνες σας και τις νύχτες σας.

Γ. Σε στυλ Μποέμ (Bohemian)

Αν θέλετε να φέρετε την ανεμελιά και την ευθυμία στο υπνοδωμάτιό σας, εξοπλιστείτε με υφάσματα με λαχούρια, patchwork, χρωμα, χάντρες,  χρυσοποίκιλτα σχέδια και ξεφύγετε από τα συνηθισμένα χρώματα της φωτιάς (που δεν προτείνονται για υπνοδωμάτιο), αντικαθιστώντας τα με σιέλ, λιλά, βεραμάν, γήινα. Οι μπρούτζινες κουρτινόβεργες δένουν ιδανικά σε αυτό το στυλ.

Δ.Στυλ ρομαντικό

Και εδώ ερχόμαστε στο διαχωρισμό που κάναμε μιλώντας για το κλασσικό στυλ. Λουλούδια, δαντέλες, μετάξια, ντραπαρίσματα, παστέλ χρωματισμοί, τα λένε όλα! Συνδυάζουμε τις κουρτίνες μας με τις ταπετσαρίες και τα κουβρ-λι μας, παίζοντας με διαφορετικά ντεσέν. Επιλέγουμε μεγάλα σχέδια για τις κουρτίνες μας και κάποια ρίγα στο κάλυμμα του κρεββατιού μας. Το φόντο είναι ανοιχτόχρωμο, ώστε να τονίζονται τα σχέδια, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα εικαστικό. Οι ραφές μας ανάλαφρες και αέρινες με πλούσια ντραπαρίσματα.

Ε.  Country

Πρόκειται για το στυλ που έγινε γνωστό στη χώρα μας από τις δημιουργίες της Laura Ashley. Το ύφος της Γαλλικής ή της Αγγλικής επαρχίας, συνδυάζεται υπέροχα με ανοιχτόχρωμα ξύλα, λευκές λάκες  ή πατίνες σε λαδί χρωματισμούς, τορναριστές λεπτομέρειες στο ξύλο και ραμποτέ τεχνικές στα έπιπλά μας. Αυτό που θέλω να πω, είναι πως δεν αρκεί η κουρτίνα για να δώσει το επαρχιακό στυλ. Αν πληρούμε τα παραπάνω, τότε  τα καρώ,οι  ρίγες & τα ψιλά ανθάκια στα υφάσματα θα συμπληρώσουν ομαλά το αποτέλεσμα. Tα κουρτινόξυλα που επιλέγουμε είναι λευκά ή στο αντίστοιχο χρώμα των επίπλων, ενώ οι ραφές μας , κατά προτίμηση είναι με θηλιές ή κορδελάκια δεμένα με φιόγκους. Κάποια φραμπαλαδάκια στο τελείωμα της κουρτίνας, εδώ επιτρέπονται.

Σε επόμενο post: Κουρτίνες (Κουζίνα)

Δειτε κι εδω:

Κουρτίνες:Το ντύσιμο του σπιτιού μας.

Κουρτίνες: Στυλ & χώρος (Σαλόνι)

Δαντέλα η ρομαντική

Δίχτυα, αλλιώτικα από τ’άλλαздесь!приватбанк мурманск кредитная картаtranslate indonesian

5 thoughts on “Κουρτίνες:Στυλ & χώρος (Υπνοδωμάτιο)

  1. Απο ποιο καταστημα ειναι η κατω αριστερα κουρτινα της φωτογραφιας decofairy-boheme.jpg?

    1. Η κάτω αριστερά του συγκεκριμένου κολάζ, είναι κατασκευή Patchwork χειροποίητη. Δυστυχώς, κάτι σε αντίστοιχο έτοιμο, δε νομίζω πως κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.