Ρολάκια κανέλας ή αλλιώς μπακλαβαδάκια wannabe

rolakia (4)Σαν  πολύ καιρό δεν σε έχω αφήσει χωρίς συνταγούλα; Θα σε γλυκάνω σήμερα λοιπόν, με τον πιο εύκολο τρόπο. Τόσο εύκολο που δεν θα σου δώσω καν δοσολογίες…θα σου πω απλά να οδηγηθείς από το ένστικτό σου και τις γευστικές σου προτιμήσεις. Τη συνταγή σου την χρωστάω μάλιστα, από εδώ. Θα φτιάξουμε ρολάκια κανέλας που θα σου θυμίσουν κάτι από μπακλαβαδάκι… αμέλωτο (το αντίθετο του μελωμένου…χα!). Ας τα βαφτίσουμε λοιπόν “μπακλαβαδάκι wannabe” .

rolakia (5)

Θα χρειαστούμε:

  • φύλλο κρούστας ή σφολιάτα
  • Βούτυρο
  • Ζάχαρη κρυσταλλική ή μαύρη
  • Κανέλα
  • Παστέλι αμυγδάλου ή ξηρούς καρπούς της επιλογής σας.

rolakia

Εκτέλεση:

  • Απλώνουμε τα φύλλα και αφού έχουμε λιώσει βούτυρο, τα αλείφουμε ένα ένα.
  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του ανοιχτού φύλλου που βρίσκεται πάνω πάνω.
  • Θρυμματίζουμε το παστέλι ή τους ξηρούς καρπούς μας στο μπλέντερ και γτα απλώνουμε κι αυτά πάνω στο φύλλο.
  • Ξεκινάμε το τύλιγμα όλων των φύλλων μαζί σε σφιχτό ρολό.
  • Κόβουμε σε πάχος περίπου 2 εκ.
  • Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτάκια με πάνω κάτω αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα.

rolakia (3) rolakia (2)

Η συσκευασία του φύλλου κρούστας θα σου βγάλει άνετα 2 δόσεις.

Μια γλυκιά Κυριακή να έχεις και μια πιο όμορφη εβδομάδα!

Τα φιλιά μου,
Decofairy
fairy-new

 

 кредитная карта онлайн тинькофф

8 thoughts on “Ρολάκια κανέλας ή αλλιώς μπακλαβαδάκια wannabe

  1. Εύκολη συνταγή και νόστιμη δείχνει. Θα την κρατήσω για τα Χριστούγεννα, να έχουμε και κατι πιο ελαφρύ…
    Αν υποψιαστώ οτι έχεις κανει ΑΥΤΗ τη φωτογράφιση παρέα με τη φεγγαρένια.. τι να πω, παρα μόνο συγχαρητήρια (που σου αξίζουν δηλαδή, αλλά τωρα ένα παραπάνω). Φιλιά και ευχές για μια όμορφη εβδομάδα!

  2. Πολύ καλή η συνταγή σου και φαίνεται και αρκετά εύκολη! Μια διευκρίνηση μόνο… πόσα φύλα τυλίγεις για κάθε ρολό?

  3. Τι σύμπτωση, χθές έφιαξα κάτι παρόμοιο! Μόνο που εγώ έβαλα φύλλο σφολιάτας, μαύρη ζάχαρη και κανέλα μόνο και τα έκανα ρολλάκια όπως κι εσύ και γίνονται τέλεια μπισκοτάκια (κάτι σαν τα σφολιατίνια).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.