Σήμερα επανέρχομαι με μία ανάρτηση, απάντηση σε αναγνώστρια που ψάχνει να βρει την ιδανική διάταξη και έπιπλα για το χώρο της. Ο χώρος έχει πράγματι δυσκολίες και αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα να στο παρουσιάσω. Πρόκειται για 2 διαμερίσματα που ενοποιήθηκαν κι αυτό είναι αλήθεια πως το αντιλαμβάνεσαι με την πρώτη ματιά ανεβαίνοντας στο δεύτερο επίπεδο. Είναι αυτός ο λιγοστός χώρος μεταξύ σκάλας και τζακιού που δεν είναι εφικτό να εκμεταλλευθούμε. Αυτό είναι και το σημείο στο οποίο θα ήθελα και τη μεγαλύτερη αλλαγή, την αλλαγή του τζακιού. Ιδανικά ένα διαμπερές τζάκι δύο όψεων, θα μας πρόσφερε τη δυνατότητα μιας σκηνογραφικής γωνιάς ανεβαίνοντας τη σκάλα αλλά και τη χρηστικότητά του στο διπλανό δωμάτιο όπου έχει διαμορφωθεί ένα καθιστικό-playroom.Ανεξάρτητα από το αν τελικά θα παραμείνει έτσι το τζάκι (αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες μιας τέτοιας αλλαγής), τα “έπιπλα” που θα ήθελα να δω σε αυτό το σημείο, είναι αναπαυτικές μαξιλάρες και πουφ, που να μεταφέρονται πολύ εύκολα στην εσοχή πλάι στη σκάλα και να βγαίνουν μπρος στην εστία όποτε αυτή θα έχει χρήση. Χαλαρές βραδιές μπροστά στο τζάκι, πάνω σε μαξιλάρες… τι ιδανικότερο για τον περιορισμένο χώρο;
Στο καθιστικό-playroom, λίγη τέχνη στους τοίχους και οι κατάλληλες κουρτίνες θα αναμορφώσουν το χώρο που δε ζητάει και πολλά.
Στον ίδιο όροφο, βρίσκεται και η τραπεζαρία με έναν παραδοσιακό μπουφέ, που αν και μπροστά σε κάποια πόρτα, δε βλέπω άλλο σημείο για την τοποθέτησή του, οπότε το αφήνουμε ως έχει. Στον τοίχο της τραπεζαρίας όμως, προτείνω μία εντυπωσιακή σύνθεση από πιάτα ή άλλη τρισδιάστατη κατασκευή που να τραβάει το βλέμμα.
Στο κάτω επίπεδο τώρα, δεν μπορώ να δω ιδανικότερο σημείο για έναν γωνιακό καναπέ από τη γωνιά κάτω από τη σκάλα με το δεύτερο τμήμα του να γυρίζει στον τοίχο που βρίσκεται ήδη ο καναπές.  Η τηλεόραση μεταξύ πόρτας και παραθύρου, με το έπιπλο να συνεχίζει κάτω από το παράθυρο το οποίο θα έχει ξύλινα στόρια, θα ολοκληρώσει τη γωνιά του καθιστικού. Κατά τα άλλα, οι λιτές γραμμές στο χώρο, μπορούν να διακοπούν αρμονικά από τα παραδοσιακά έπιπλα που δείχνουν μεράκι και ιδιαίτερη  αισθητική, δίνοντας ένα mix & Match αποτέλεσμα. Ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των κουρτινών (σίγουρα στον κάτω όροφο προτείνω ξύλινα στόρια για τα παράθυρα, όπως προείπα) και φυσικά στην τέχνη.
Στα φωτιστικά επίσης, θα ήθελα αν διατηρηθούν τα συγκεκριμένα, να δω καπελάκια να τα “ντύνουν” και να συμπληρωθεί ο φωτισμός με κάποια επιτραπέζια ή και επιδαπέδια. Η σόμπα μπορεί αν ενταχθεί καλύτερα στο χώρο, αν στους τοίχους γύρω της προσαρμοσθούν κάδρα ως ένα άλλο gallery wall. Απλά πράγματα: Prints, κάρτες, αφίσες και ίσως παλιά κάδρα και πλεκτά καδραρισμένα, πράγματα που το καθένα να έχει την ιστορία του και όλα μαζί να δημιουργούν τη δική τους. Η κατοικία αυτή, είναι σαν να σου ζητάει να την αναδείξεις μέσα από μικρά κεφάλαια της ζωής. Δωμάτιο και εποχή, χώρος και αναμνήσεις, γωνιά και ιστορία.

Η επιλογή των επίπλων που διακριτικά αναπαλαιώθηκαν, δείχνει πως υπάρχει μεράκι και όρεξη κι είμαι σίγουρη πως το “μετά” θα μας εντυπωσιάσει.
Τα φιλιά μου,
Decofairy

Please follow and like us: