eleni psyhouli_interview_decofairyφωτ.Makos

Την Ελένη Ψυχούλη σίγουρα τη γνωρίζεις. Τη βλέπεις να παρουσιάζει με άκρατο αυθορμητισμό το “Chef στον αέρα” στο ΣΚΑΪ. Μπορεί τους τελευταίους μήνες να απέχω  100% από την ελληνική τηλεόραση, αλλά την εκπομπή της έστω και μέσω Internet θα την παρακολουθήσω. Λατρεύω τον τρόπο που εκφράζεται…σε κάνει να μυρίζεις κάθε υλικό, να νιώθεις την υφή των φαγητών, να θες να μπεις στην κουζίνα σου, να αντιγράψεις τις συνταγές διατηρώντας το στυλ σου πάντα…όπως κι εκείνη. Αυτό που δεν ήξερες ίσως, είναι πως η Ελένη, με σπουδές στη Γαλλική φιλολογία, έχει ζήσει 10 χρόνια στο Παρίσι, έχει μεταφράσει 10 βιβλία από τα Γαλλικά για τις εκδόσεις Λιβάνη και έχει διατελέσει βοηθός του -αγαπημένου μου, θα πω- γλύπτη Τάκη, με ειδίκευση στις δημόσιες σχέσεις και στην έκδοση των καταλόγων του. Τι άλλο να σου πω για την Ελένη Ψυχούλη; Να σου πω ότι δεν έχει αφήσει έντυπο για έντυπο που να μην έχει συνεργαστεί (και συνεχίζει σε πολλά από αυτά) και αναφορικά σου δίνω μερικά ονόματα:  Lifo, Ευ ζην, Βημαγκαζινο, Maison & Decoration, Cook book, Olive, Marie Claire και ένα σωρό άλλα. Η ίδια, έχει εκδώσει ήδη ένα βιβλίο με τίτλο “25 σεφ σε 25 λεπτά” και το βρίσκεις από τις εκδόσεις “Φερενίκη”. Παράλληλα, έχει ένα υπέροχο site… αλλά ας αφήσω να στα πει η ίδια, αυτά αλλά και τη σχέση της με τη διακόσμηση, μέσα από λίγες ερωτήσεις που της έκανα, αλλά και μέσα από τις υπέροχες φωτογραφίες του σπιτιού της, από τη φωτογράφο Αναστασία Αδαμάκη.eleni_psyhouli_interview_decofairy (6)

Decofairy: Ποιο είναι το σημείο του σπιτιού σου, εκείνο, που αναπολείς κατά τη διάρκεια μίας κουραστικής μέρας;

Ελένη Ψυχούλη: “Στο σπίτι στην ουσία κινούμαι μόνο ανάμεσα σε δυό δωμάτια: την κουζίνα, που συμβολίζει την κοινωνικότητά μου, αφού εδώ μαγειρεύω, εδώ έχω το γραφείο μου κι εδώ δέχομαι τους φίλους μου για φαγητό και την κρεβατοκάμαρά μου, που συμβολίζει τις στιγμές της σιωπής μόνο με τον εαυτό μου: εδώ ξεκουράζομαι, εδώ βλέπω τηλεόραση, εδώ δουλεύω τα είδη που φτιάχνω για το σπίτι, εδώ διαβάζω.”

D.Ποιο είναι το αγαπημένο σου  χρώμα στη διακόσμηση;

Ε.Ψ. “Εκτός από τα ουδέτερα, τα γήινα, το λευκό και το μαύρο όλα τα υπόλοιπα χρώματα έχουν το χώρο τους στο σπίτι μου. Για την ακρίβεια τα μπερδεύω όλα μαζί και ταιριάζουν υπέροχα, αφού όταν ξεπεράσεις τα 3-4 δεν έχεις μετά να ασχοληθείς με τους συνδυασμούς. Τα βρίσκουν αυτά μεταξύ τους. Το πολύ χρώμα είναι για μένα το αντίδοτο στη θλίψη και τη γκριζάδα της πόλης. Ποτέ δεν κατάλαβα τους ανθρώπους που το φοβούνται.”

D.Υπάρχει κάποιο αντικείμενο στο σπίτι σου που έχει να πει μια ιστορία ;

Ε.Ψ.” Όλα τα αντικείμενα στο σπίτι μου έχουν να διηγηθούν μια ιστορία: από τον καθρέφτη-κονσόλα της προγιαγιάς μου από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την πρόσκληση ενός πάρτυ που θα κολλήσω σε μια πόρτα.”

D.Αν  το σπίτι σου ήταν φαγητό, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;

Ε.Ψ.” Δεν θα μπορούσε να ήταν παρά τουρλού, όπως λέμε το μπριαμ στη Θεσσαλία. Πολλά χρώματα ανάκατα αντικείμενα χωρίς συγκεκριμένο στυλ.”

D.Αν θες πες μας λίγα λόγια για το τι κάνεις τώρα κι αν υπάρχουν κάποια μελλοντικά σχέδια στον ορίζοντα.

Ε.Ψ. “Μόλις “ανέβασα” το site μου: pirouni.gr και πριν το Πάσχα περιμένω να εκδοθεί το δεύτερο βιβλίο μου από τις εκδόσεις Πατάκη.”

eleni_psyhouli_interview_decofairy (7) eleni_psyhouli_interview_decofairy eleni_psyhouli_interview_decofairy (5) eleni_psyhouli_interview_decofairy (2) eleni_psyhouli_interview_decofairy (4) eleni_psyhouli_interview_decofairy (3) psychouli_interview_decofairy eleni_psyhouli_interview_decofairy (11)

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ την Ελένη Ψυχούλη που μας άνοιξε τις πόρτες του ιδιαίτερου σπιτιού της μέσα από την όμορφη συνέντευξη και τις φωτογραφίες που μας χάρισε!

Τα φιλιά μου,
 Decofairy

“Ya-zasyal”на интернет быстрый дебетовую займ карту черезrussian to english translation online

Please follow and like us: