Η παστουρμαδόπιτα του Αστεροσκοπείου

pastoyrmasΠροχθές, σου παρουσίασα το “Αστεροσκοπείο”, έναν χώρο εστίασης στο Θησείο, που ανακαίνισα πριν μερικούς μήνες και υποσχέθηκα  να σου δώσω τη σούπερ συνταγή της παστουρμαδόπιτας που μπορείς να γευτείς εκεί. Κρατώ λοιπόν την υπόσχεσή μου και σου δίνω αρχικά τα υλικά και κατόπιν την εκτέλεση…

ΥΛΙΚΑ:
6 φύλλα χωριάτικης ζύμης του εμπορίου

15 φετούλες παστουρμά μόσχου χωρίς το τσιμένι (τα βρίσκεις στο καφεμπακάλικο  “Αστεροσκοπείο” στο Θησείο)
350 γρμ. κασέρι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 φρέσκες ώριμες ντομάτες (όχι όμως λιωμένες)
2 πιπεριές “κέρατο” κομμένες σε λεπτές ροδέλες
1/2 φλ. λιαστές ντομάτες καλά ξεπλυμένες και στραγγισμένες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαύρο σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και αφαιρούμε τα σπόρια.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι 22εκ. και στρώνουμε 3 φύλλα ζύμης τα οποία λαδωνουμε ενδιάμεσα.
Στη συνέχεια, αραδιάζουμε τις φετούλες του παστουρμά σε όλη την ετπιφάνεια της ζύμης και κατόπιν κάνουμε το ίδιο με τις μισές φετούλες κασέρι.
Συνεχίζουμε απλώνοντας τις ροδέλες ντομάτας και πασπαλίζουμε με τις λιαστές ντομάτες.
Τελειώνουμε το στρώσιμο των υλικών με τις ροδέλες πιπεριάς και το υπόλοιπο κασέρι. Πιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε την πίτα με τα 3 υπόλοιπα φύλλα ενώ δεν ξεχνάμε να λαδώσουμε ενδιάμεσα.
Λαδώνουμε καλά το τελευταίο φύλλο και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45 λεπτά και σερβίρουμε την πίτα ζεστή.
pastoyrmadopita (1) pastoyrmadopita (2)Photos:sary.gr (εκτέλεση Ντίνα Νικολάου)
Καλή σας όρεξη!
Decofairy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.