Ενα μωσαικο που τρωγεται!

 

keep-calm-and-start-cooking-4Είναι διαπιστωμένο πλέον πως η πλειοψηφία του αναγνωστικού κοινού, είστε γυναίκες. Σκέφτηκα λοιπόν, γιατί να μην φτιάξω μία στήλη με συνταγές που έχω δοκιμάσει, έχω τροποποιήσει, έχω φωτογραφίσει και στο τέλος έχω φάει… τα μοντέλα μου (aka τα φαγητά και τα γλυκά). Η διακόσμηση άλλωστε υπάρχει παντού γύρω μας αν το θέλουμε, έτσι δεν είναι; Πόσο μάλλον στα πιάτα! Σκέφτηκα μάλιστα, αυτή η στήλη να είναι Κυριακάτικη, ώστε να έχεις την ευκαιρία να προετοιμαστείς για την εβδομάδα που έρχεται αλλά και να μην χαλάσω τη ροή της θεματολογίας του Blog.

Θα ξεκινήσω λοιπόν με το γλυκό που έφτιαξα χθες, είναι δημοφιλέστατο, το έχεις φτιάξει κι εσύ το πιο πιθανό, αλλά θα σου δώσω τη δική μου τροποποιημένη συνταγή που τη δοκίμασα πρώτη φορά αλλά καθιερώθηκε. Όπως θα κατάλαβες από τον τίτλο, πρόκειται για το γνωστό γλυκό κατάψυξης, το μωσαϊκό. Άλλοι το λένε κορμό, άλλοι πάλι σαλάμι. Εγώ θα επιμείνω στο μωσαϊκό και λόγω επαγγέλματος [γέλια!]

mosaiko

Τα υλικά μας:
  • 250γρ. (1 πακέτο) μαργαρίνη (light κατά προτίμηση γιατί προσέχουμε για να μην έχουμε)
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 100γρ. (6 κουταλιές της σούπας) κακάο
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι Drambuie (μπορείς να χρησιμοποιήσεις κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι ή Grand Marnier ή ουίσκι)
Η εκτέλεση: 
Λιώνουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε στο βούτυρο τη ζάχαρη, το κακάο, το ξύσμα πορτοκαλιού καθώς και τα μπισκότα που έχουμε πρώτα θρυμματίσει. Ανακατεύουμε ελαφρά. Κατόπιν προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού και το σφηνάκι με το ποτό και ανακατεύουμε καλά να μοιραστούν οι γεύσεις.
Σε λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα και δίνουμε σχήμα κυλίνδρου, τυλίγοντας τις δύο άκρες. Το τυλίγουμε σφιχτά και το βάζουμε στην κατάψυξη. Σε καμιά ωρίτσα θα είναι έτοιμο προς κατανάλωση. 
Πολλές γλυκές απολαύσεις να έχεις στην καθημερινότητά σου!
 mosaikoo
 
Τα φιλιά μου,
Decofairy
fairy-new

хочу карту кредитную получитьtranslate dutch into english

25 thoughts on “Ενα μωσαικο που τρωγεται!

  1. Καλορίζικη η νέα στήλη!!! Είναι σίγουρο ότι κάθε Κυριακή θα έχουμε το μυαλό μας εδώ χιχιχιχι

    1. Merci! Και φυσικά το ξέρεις πως εσύ με παρέσυρες να εκτελέσω το συγκεκριμένο γλυκό που είχε μόνο 30 ώρες ζωής…χαχαχα

  2. Καλοριζικη!!! Την ιδια ιδεα ειχαμε..κι εγω σημερα μωσαικο εφτιαξα…Κολαση βρε παιδι μου…απο τα καλυτερα γλυκα 🙂

  3. Καλορίζικη η νεα στήλη Ανναστελλίτσα! Αν κρίνω από τα διάφορα που βλεπω και διαβάζω κατα καιρούς στο blog σου νομίζω οτι “το έχεις”, οποτε περιμένουμε πρωτότυπες συνταγές. Και ο κορμός πολύ καλη αρχή . Θα ξετρελαθούν τα παιδιά μου! Καλή εβδομάδα.

  4. Μωσαικό από τα αγαπημένα μου γλυκά! Εγώ το φτιάχνω με μερέντα, χωρίς βούτυρο, αλλά όπως και να είναι τρώγεται αμέσως! Λοιπόν τωρα μπορούμε να σε λέμε και cooking fairy?

  5. Ωραιότατη η ιδέα σου για μαγειρέματα και ζαχαροπλαστικές……θα θυμηθώ κι εγώ μερικές και θα τις ανεβάσουμε….θα έχω και φωτό. Φιλάκια Ανναστελλίτσα μου….

  6. Καλημέρα και Καλη αρχη με την καινούργια yummy στήλη σου 🙂
    Νοστιμότατο φαίνεται το μωσαϊκό σου και πολυ ωραία και η φωτογράφιση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.