Αν με παρακολουθείς στο Instagram, θα ξέρεις πως πρόσφατα επισκέφθηκα μία κατοικία μοναδική στη Δανία, εικόνες από την οποία σου υποσχέθηκα. 
Καταρχήν, να σου συστήσω τους ιδιοκτήτες, τον Bent & την Dorthe, ιδρυτές της εταιρίας MUUBS. Κι αν αναρωτιέσαι τι σου θυμίζει το περίεργο αυτό όνομα, να σε πάω δυο αναρτήσεις πίσω και να σου ξαναδείξω το ξενοδοχείο Mandali που έχει εξοπλισθεί με τα προϊόντα της.
Σε αυτό το υπέροχα μοντέρνο και μίνιμαλ σπίτι λοιπόν, είχα τη χαρά να δειπνήσω, παρέα με τους υπόλοιπους αντιπροσώπους της εταιρίας, από όλη την Ευρώπη. Για το καταπληκτικό μενού δεν θα σου πω, θα σου δείξω όμως τους χώρους της μοντέρνας αυτής κατοικίας, κατασκευασμένης από εμφανές μπετό και γυαλί…πολύ γυαλί, όπως αρμόζει στις βόρειες αυτές χώρες και όπως είναι σχεδόν απαγορευτικό για τις μεσογειακές χώρες όπως η Ελλάδα μας. Το κλίμα να το έχετε κατά νου και να το λαμβάνετε σοβαρά  υπόψη λοιπόν, όταν ετοιμάζεστε να χτίσετε το σπίτι σας, καθώς οι ανάγκες και τα δεδομένα είναι διαφορετικά σε κάθε σημείο του πλανήτη.
Τόσο στο εσωτερικό του όσο και στους εξωτερικούς χώρους, θα διακρίνεις ιδιαίτερα “κομμάτια” τέχνης, πολλά από αυτά με χιουμοριστική διάθεση. Design έπιπλα μπλέκονται με τα rough έπιπλα της εταιρίας, υπενθυμίζοντάς μας πόσο όμορφο μπορεί να είναι το mix ‘n match όταν χρησιμοποιείται σωστά.

Εντυπωσιάστηκα από το σύγχρονο κελάρι στο υπόγειο και από τη μίνιμαλ κουζίνα με τη νησίδα, ενώ οι γυάλινες σκάλες και η γέφυρα στον επάνω όροφο, κάνουν το εσωτερικό ακόμη πιο επιβλητικό. Ο  χώρος, ομολογουμένως, είχε μία ιδιαίτερη ζεστασιά και την απόλυτη φιλοξενία, με τα αγριολούλουδα να κοσμούν την τραπεζαρία και τους multi-culti καλεσμένους να απολαμβάνουν τη γλυκιά βραδιά.Συμπέρασμα, ακόμη και τα πιο επιβλητικά αρχιτεκτονήματα, μετατρέπονται σε σπιτικό μέσα από τα γέλια, τα αρώματα και τις γεύσεις που το πλημμυρίζουν.
Τα φιλιά μου,
Decofairy

Please follow and like us: