Μικρές λεπτομέρειες μετά την ανακαίνιση *για την Ειρήνη

imageΣυνήθως, όταν κάνεις μία μεγάλη ανακαίνιση, αναλώνεσαι τόσο πολύ στις πρακτικές λεπτομέρειες, που νιώθεις την έμπνευση και την όρεξη για διακόσμηση να χάνεται. Φταίει που δεν έχεις το χρόνο να δράσεις τώρα που βλέπεις τελειωμένο από εργασίες το σπιτικό σου…
…Μία τέτοια περίπτωση θα δούμε και σήμερα. Η Ειρήνη που ολοκλήρωσε επιτυχώς την ανακαίνιση του σπιτιού της, ζητάει τη βοήθειά μας σε κάποιες πρακτικές και αισθητικές λεπτομέρειες.
Βασικό ερώτημα, τι κουρτίνες να επιλέξει για τη μεγάλη πλέον μπαλκονόπορτά της. Μία ή να προσθέσει και πλαϊνά.
Εδώ θα πω ότι δεν υπάρχουν πρέπει. %ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%b1Το “πρέπει” περιορίζεται μόνο στην επιλογή υφάσματος. Ένα όχι ιδιαίτερα διάφανο, μία βαμβακερή γάζα για παράδειγμα, θα πέσει πολύ όμορφα και δεν θα χρειαστεί απαραίτητα πλαϊνά. Όπως και να’χει, τα πλαϊνά φύλλα εδώ θα είναι μόνο διακοσμητικά και σε μία ιδιαίτερα μεγάλη μπαλκονόπορτα, για να δείξουν θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλα, γεγονός που ίσως το πλεονέκτημα του μεγάλου ανοίγματος το περιορίζει αφού κλείνει την οπτική και το φως που προσφέρει. Άρα, προτείνω μία κουρτίνα, ενιαία αν η μπαλκονόπορτα ανοίγει προς μία πλευρά, ή με άνοιγμα αυλαία, αν ανοίγει στη μέση.
imageΣτην περίπτωση που δεν έχουμε πλαϊνά, μπορούμε να επιλέξουμε ένα πιο ιδιαίτερο ύφασμα, π.χ. με σχέδια ή να του προσθέσουμε μία ιδιαίτερη φάσα στο επάνω μέρος με μία όμορφη διακοσμητική ραφή.
******
Πάμε τώρα σε άλλο καίριο ερώτημα: τι φωτιστικό να επιλέξω; Πρέπει να ταιριάζουν τα φωτιστικά μεταξύ τους όταν είναι σε ενιαίο χώρο; Εδώ θα πω πως εξαρτάται από την περίπτωση. Όταν το γενικό στυλ κινείται σε κλασσικούς ρυθμούς, τότε η έννοια του σεταρίσματος είναι αναπόφευκτη. Αν όμως το ύφος του χώρου είναι πιο ανάλαφρο, πιο σύγχρονο, τότε αρκεί να μην μπλέξουμε υλικά (π.χ. επίχρυσο με νίκελ ή swarovski με ξύλο) και μία μίξη μπορεί να υπάρξει.
%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82Σε περιπτώσεις όπως της Ειρήνης που μου αναφέρει μία κεντρική παροχή για το σαλόνι π.χ. που λογικά δεν κεντράρει το φωτιστικό πάνω από το τραπέζι και βγαίνει σε άσχετο σημείο, η λύση είναι, όπως έχω επισημάνει και σε άλλους αναγνώστες, η χρήση μιας διακοσμητικής ντίζας μέσα στην οποία θα “τρέξει” το καλώδιο ώστε να βρεθεί στο επιθυμητό σημείο, ή μίας αλυσίδας που θα μετακινήσει με στυλ το φωτισμό μαςimage

 Τα σποτάκια σαν βασικό φωτισμό, θα έλεγα να τα αποφύγετε, καθώς ρίχνουν δέσμες και δεν δίνουν γενικό φως στο χώρο. Είναι καλά για να τονίσουμε σημεία, συνήθως δηλαδή σαν συμπληρωματικός  φωτισμός.
Τα υπόλοιπα, αν παρακολουθείς το blog, τα γνωρίζεις: Διακόσμηση στους τοίχους, σωστές διατάξεις αντικειμένων στα έπιπλα, φυτά εσωτερικού χώρου και κεριά και έτοιμη η ζεστή ατμόσφαιρα!
Τα φιλιά μου,
Decofairy

3 thoughts on “Μικρές λεπτομέρειες μετά την ανακαίνιση *για την Ειρήνη

  1. Καλημέρα καλημέρα! Καιρό είχαμε να δούμε συμβουλές ε; Όπως πάντα στοχευμένες και οι εικονες που επέλεξες όμορφες. Ειδικά η πρώτη με τον ενιαίο χωρο και αυτο το υπέροχο ξύλο ..με ξελίγωσε!! Φιλια!

  2. Ανναστέλλα μου τί χαρά και τί τιμή που βλέπω την ανάρτησή σου σχετικά με το σπιτάκι μας! Καταρχήν δε με πρόλαβες και αγόρασα κουρτίνες…είναι δύο πλαινά γκρι Blackout με διακοσμητική ραφή στο τελείωμα και δύο στη μέση γκρι πιο ελαφρύ ύφασμα για να περνάει το φως… θα κρεμαστούν μέσα στο σουκου οπότε ελπίζω το αποτέλεσμα να μας αρέσει!
    Για το φωτιστικό οροφής να πω πως είμαστε τυχεροί και το φωτιστικό κεντράρει στο τραπεζάκι μέσης! Είμαστε σε αναζήτηση και μάλλον πάμε προς μια ροτόντα-ταψάκι από την οποία θα κρέμονται άνισα 3 φωτιστικά (μάλλον από μέταλλο/ξύλο και σκοινί)!
    Σε φιλώ και σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.