Decofairy is cooking,  Uncategorized,  Φαγητα

Εύκολη αλμυρή κολοκυθόπιτα, χωρίς ζύμη

Είσαι στο σπίτι και έχεις λιγούρα για κάτι γρήγορο και νόστιμο; Για κάτι που δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο και θα γίνει με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου; Αυτή η κολοκυθόπιτα, θα σε εκπλήξει!
Είναι μία πίτα χωρίς ζύμη, άρα και χωρίς ρίσκο να μην σου πετύχει.

Υλικά:

3 μέτρια κολοκυθάκια (περίπου 650γρμ.)
200 γρμ. φέτα
1 κρεμμύδι
4 αυγά
Μισή κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο αποξηραμένο (αν έχεις φρέσκο, ακόμη καλύτερα)
1 κουταλάκι του γλυκού πέστο
Ξύσμα από τη φλούδα ενός λεμονιού
150γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Αλάτι και πιπέρι
Λίγη πάπρικα
Μισό ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Αφού πλύνουμε τα κολοκύθια και κόψουμε τις άκρες τους, τα περνάμε από τον τρίφτη. Τα στραγγίζουμε με το χέρι να φύγει το νερό και τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη λεκάνη.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα υλικά. Τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια, τα αυγά, το γιαούρτι, το αλατοπίπερο, το κρεμμύδι που έχουμε περάσει από το μπλέντερ και το έχουμε στραγγίξει, το δυόσμο, το πέστο,το ελαιόλαδο και φυσικά το αλεύρι με το μπέικιν.
Ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το απλώνουμε σε μέτριο ταψί ή πυρέξ, αφού πρώτα έχουμε αλείψει με λίγο λάδι. Προαιρετικά, πασπαλίστε με λίγη γλυκιά πάπρικα την επιφάνεια. Εκτός από έξτρα γεύση, θα προσθέσει και χρώμα στην πίτα σας.

Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με αέρα για 40 λεπτά περίπου. Αφήστε λίγο να κρυώσει πριν την κόψετε και καλή σας όρεξη!

Ιδανικός μεζές για να συνοδεύσετε την αγαπημένη σας σειρά, παρέα με ένα ποτηράκι λευκό δροσερό κρασί.

*Τα σκεύη που χρησιμοποιήθηκαν για τη φωτογράφιση, είναι της Δανέζικης εταιρίας MUUBS. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τα φιλιά μου, 

Decofairy

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: