cake popsΗ Φεγγαρένια μου είναι πλέον στην αγκαλιά μου κι εγώ προσπαθώ σιγά σιγά να το συνειδητοποιήσω. Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, στιγμή με τη στιγμή, αντιλαμβάνομαι το αποτέλεσμα μιας υπέροχης περιόδου 9 μηνών. Αυτούς τους υπέροχους μήνες λοιπόν ήθελα να αποχαιρετήσω με τον πιο γλυκό τρόπο και παράλληλα να καλωσορίσω τη νέα εποχή, ντύνοντάς την με ζάχαρη και λούζοντάς την με σοκολάτα.
Τα κεράσματα για τη γέννηση της Φεγγαρένιας μου, ήθελα να είναι φτιαγμένα από εμένα…έτσι, για να έχουν περίσσια τη δόση της αγάπης! Εξοπλισμένη λοιπόν με τη χαρά της δημιουργίας για το μοναδικό αυτό πλάσμα που σύντομα θα ερχόταν στον κόσμο, ήθελα κάτι μοναδικό, φτιαγμένο ειδικά για εκείνη…κάτι κοριτσίστικο, παιχνιδιάρικο και εύκολο σχετικά. Τα cake pops που πάντα ζήλευα όταν τα έβλεπα σε ξένα sites, ήταν μονόδρομος. Είχα ένα Σαββατοκύριακο μπροστά μου για να οργανωθώ και να τα ετοιμάσω, μια που η Δευτέρα ήταν η μεγάλη μέρα (τα καλά του προγραμματισμένου τοκετού!).
Το Σάββατο λοιπόν, ήταν η μέρα αγορών. Εκτός από τα υλικά για τα λατρεμένα κεικογλυφιτζούρια, έπρεπε να βρω και τα ειδικά sticks (ευτυχως η μαμα μου ηταν στο κεντρο και δεν χρειαστηκε να παω εγω), σακουλάκια, κορδελίτσες και διακοσμητικά που θα τα στόλιζαν. Στο τέλος της ανάρτησης θα σου δώσω και τις διευθύνσεις για να κάνω τη ζωή σου ευκολότερη σε περίπτωση που μένεις στην πρωτεύουσα και σκοπεύεις να τα φτιάξεις. Εξοπλισμένη λοιπόν με τα απαραίτητα, ξεκίνησα δουλειά από το απόγευμα του Σαββάτου.

Τα υλικά που χρειάζεσαι για 25 κομμάτια cake pops (έφτιαξα τη διπλή δόση για το γεγονός) είναι:

  • 1 κέικ της επιλογής σου περίπου 600 γρμ.που εχεις αφησει να κρυωσει σε θερμοκρασια δωματίου.
    Προσωπικά προτίμησα ένα κέικ μαδέρα (δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται και ειναι ιδανικά αφράτο…κάποια στιγμή θα αναρτήσω και τη συνταγή του)
  • Πραλίνα φουντουκιού (2-3 κουταλιές της σούπας)
  • 1 παστέλι αμυγδάλου
  • Προαιρετικά μισό φλυτζανάκι λικέρ (χρησιμοποίησα σπιτικό λικέρ μανταρίνι)

υλικα-001

H εφαρμογή τους είναι απλούστατη:

Πιάνουμε πίσω τα μαλλάκια, φοράμε γαντάκια και ξεκινάμε…

  • Σε μία λεκάνη θρυμματίζουμε το κέικ…το κάνουμε ψίχουλα! (από τις πιο απολαυστικές φάσεις της συνταγής)
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το λικέρ και την πραλίνα φουντουκιού.
  • Θρυμματίζουμε το παστέλι στο μπλέντερ και το ρίχνουμε κι αυτό στο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνουν μία μάζα.
  • Πλάθουμε μπαλάκια σαν μικρά κεφτεδάκια και τα απλώνουμε σε ένα δίσκο ή ταψάκι (που να χωράει στο ψυγείο μας) στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Τα αφήνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο. 

φιλμ

Πάμε τώρα στην εφαρμογή με τα καλαμάκια και την επικάλυψή τους…

Τα υλικά μας:

  • 3 σοκολάτες της προτίμησής σου (εδώ χρησιμοποίησα λευκή σοκολάτα και κουβερτούρα)
  • 3 κουταλιές του γλυκού μέλι.
  • 150 γρμ. κρέμα γάλακτος
  • Διακοσμητική τρούφα (λάτρεψα για την περίσταση τα κεφαλάκια του Μίκυ σε λευκό και ροζ)

Η διαδικασία:

  • Αρχικά λιώνουμε λίγη σοκολάτα για να στερεώσουμε τα sticks μας. Βουτάμε την άκρη από το καλαμάκι στη ζεστή σοκολάτα και το τοποθετούμε στο κρύο μπαλάκι. Με αυτόν τον τρόπο, κολλάει και δεν φεύγει.

sticks

  • Αφού τελειώσουμε με τα καλαμάκια μας, ξανατοποθετούμε τα cake pops στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την επικάλυψη σοκολάτας. 
  • Για την κουβερτούρα, τα πράγματα είναι απλά. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, προσθέτοντας λίγη κρέμα γάλακτος για πιο ρευστό αποτέλεσμα.
  • Η λευκή σοκολάτα έχει την εξής διαδικασία…Λιώνουμε σε μπεν μαρί μία σοκολάτα και προσθέτουμε μία κουταλιά μέλι. Αφού γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε περίπου 50 ml κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Η συνέχεια είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι αφού θελει προσοχη να μην φυγει το κεκακι απο το stick: Βουτάμε προσεκτικά το cake pop στη σοκολάτα και το περιστρέφουμε ώστε να καλυφθεί ολόκληρο. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα κουταλάκι για  βοήθεια ώστε να καλύψεις ολόκληρη την επιφάνεια.
  • Αφού ντύσεις με σοκολάτα το κεκάκι σου, το διακοσμείς με τρούφα ή ό,τι άλλο επιλέξεις και το τοποθετεις όρθιο σε φελιζολ ή σε ένα τρυπητήρι και κατευθείαν στο ψυγείο. Διατηρούνται 4-5 μέρες  στο ψυγείο χωρίς να χάνουν τη νοστιμιά τους.
  • Αν σκοπεύεις να φυλάξεις τα cake pops σου σε ατομικα σακουλακια για να τα προσφέρεις όπως έκανα εγώ, περιμένεις να κοκαλώσει η σοκολατένια επικάλυψη.
  • cake pops

Χρήσιμα tips:

  • Φτιάχνουμε μικρές δόσεις από το μείγμα της επικάλυψης ώστε να έχουν τη σωστή θερμοκρασία κατά την εφαρμογή τους.
  • Υπάρχει η πιθανότητα πάντα, να πέσει το κεκάκι από το ξυλάκι…δεν πτοείσαι! Το ξαναπλάθεις (πάντα φορώντας γαντάκια), βουτάς το ξυλακι σε ζεστη σοκολατα και στη συνεχεια το βαζουμε στο κεκάκι μας.
  • Αν σου περισσέψει μείγμα και ξέμεινες από sticks, τοποθέτησε τα μπαλάκια ως άλλα τρουφάκια σε χάρτινα φορμάκια.
  • Τα sticks θα τα βρεις στην οδό Ευριπίδου 38 σε συσκευασία των 50 τμχ.
  • Για τα σακουλάκια, τα κορδελάκια και τα λοιπά διακοσμητικά,προτίμησα τον Σοφρωνά στη Λ.Βουλιαγμένης [στάση μετρό Ηλιούπολη] όπου βρίσκεις και είδη ζαχαροπλαστικής διακόσμησης.

cake popsΑφού τελείωσα όλα τα τεμάχια, τα τοποθέτησα σε ένα φελιζόλ που είχα ντύσει με ύφασμα, έκανα τρύπες και κάρφωσα εκεί τα cake pops μου. Έμεναν δυο διακοσμητικές λεπτομέρειες που να θυμίζουν το σκοπό του κεράσματος κι όλα ήταν έτοιμα…και τα γλυκάκια, αλλά κι εγώ που σε λιγότερο από 12 ώρες πλέον θα έφερνα στον κόσμο τη φεγγαρένια μου. Τη φεγγαρένια, που σε όλη τη διαδικασία ήταν εκεί μαζί μου και έκανε αισθητή την παρουσία της με κλωτσίτσες και μπουνίτσες. Κινήσεις που σίγουρα θα μου μείνουν αξέχαστες!!!

Τα φιλιά μας,
Decofairy & Φεγγαρένια
fairy-new
кредит малому бизнесу саратов

Please follow and like us: