΄Οταν αντίκρισα τις εικόνες αυτού του καφέ-μπαρ, δεν περίμενα με τίποτα πως πρόκειται για ένα ελληνικό μαγαζί. Είναι που δεν έχουμε συνηθίσει να συναντούμε πολυτελή υλικά και διαχρονικό σχεδιασμό σε τέτοιου είδους χώρους, που ξεφυτρώνουν σαν κλώνοι, με το μαύρο, το copper, τα τουβλάκια, τα φωτεινά γράμματα στυλ μαρκίζας κι οι επενδύσεις από ανακυκλωμένα ξύλα πολιορκούν το σχεδιασμό τους. Στοιχεία όμορφα δεμένα μεταξύ τους, δε λέω, αλλά νιώθω τη φράση “το πολύ το Κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς“, να με αγγίζει 100% κοιτάζοντας τις τάσεις του design στους ελληνικούς χώρους εστίασης τα τελευταία 4-5 χρόνια.
Εντυπωσιάστηκα λοιπόν από το Baiser Bar που βρίσκεται στην Ξάνθη και στο παρουσιάζω. Υπεύθυνος για την ανακαίνισή του, ο Μινάς Κοσμίδης, ο οποίος είχε αναλάβει και πριν δέκα χρόνια τη διαμόρφωση του χώρου.

Η χρωματική παλέτα κρύβει τα βαμπ στοιχεία παλαιότερων χαρακτηριστικών και γοητεύει. Teal χρωματισμοί στους τοίχους, ντεσέν από φτερά παγωνιών που επανέρχονται δυναμικά από το καλοκαίρι κι έπειτα, έχω να σου πω, μπρούντζος, ρίζες και μάρμαρα, σε υπέροχα αρμονικά δεμένο αποτέλεσμα.

Τι πιο ωραίο από το να βλέπεις τόσο όμορφες εγχώριες δουλειές. Ποια η γνώμη η δικη σου; 
Τα φιλιά μου,
Decofairy

Please follow and like us: