Όταν η ανοησία ξεφεύγει από τα όριά της, συναντά το Punk Shui!

Πρόσφατα άκουσα & διάβασα, πως το feng shui αντικαθίσταται από το Punk Shui….Οι απόλυτοι κανόνες της Κινέζικης φιλοσοφίας, πολεμούνται  από την αναρχία.

Όλα ξεκίνησαν από την έμπνευση του Josh Amatore Hughes που αυτοαποκαλείται αντισυμβατικός γκουρού του design. Ο μυστήριος αυτός τύπος λοιπόν, έγραψε ένα βιβλίο με  τίτλο «Punk Shui-Home Design for Anarchists»


Αν λάβουμε υπόψιν το χαρακτηρισμό του βιβλίου του ως «χιουμοριστικό» στους καταλόγους των βιβλιοπωλείων μπορούμε να πούμε πως υπάρχει ακόμη ελπίδα… Για όσους φυσικά είναι σκεπτόμενα όντα… γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που είναι πελάτες του, τον συμβουλεύονται και τον πληρώνουν για να σπάει τους καναπέδες τους και να μουτζουρώνει τους τοίχους τους.

Με λίγα λόγια, το κίνημα του Punk Shui, οδηγεί  στην αναρχία του σχεδιασμού των χώρων, σπάει το κατεστημένο και τους κανόνες -είτε αυτοί είναι κανόνες αισθητικής είτε εργονομίας-και αντικαθιστά τα όποια εργαλεία διακόσμησης, με σφυριά, βαριοπούλες και πριόνια!

Με γνώμονα την έννοια του «Χαους» που πρεσβεύει το punk shui,  για να θεωρηθεί κάποιος πιστός στην φιλοσοφία του, πρέπει :

*Να έχει τα παράθυρα του σπιτιού του κλειστά…να ζει μεσα στα σκοταδια!

*Να τοποθετει στους τοιχους κάθε τι εκτος από πινακες…μια καλη ιδεα είναι σπασμενες κιθαρες, τιμονια αυτοκινητων, μια τριποδη καρεκλα, και ό,τι άλλο  «εμπνέει» τον ιδιοκτητη.

*Να πετάξει την κουρτίνα από το ντουζ του…υπάρχει κατι απελευθερωτικο στα νερα που σταζουν παντου στο πατωμα.

*Να μην ξοδεψει ουτε μια δεκαρα…τερμα στον καταναλωτισμο…να είναι καλα οι χωματερες!

Τελικά ο σκοπός είναι ένας: Το χάος στο χώρο που κινούμαστε, να επισκιάσει το χάος που μας περιβάλλει στην καθημερινότητά μας: Στρουθοκαμηλισμός ή κατάθλιψη;;;;

Ο εμπνευστής αραχτός στο έργο του!

магазин одежды Fashionstore.bizполучить кредитную карту хоум кредитhttp://www.english-russian-translations.com/blog/archives/06-2014/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.