Τζάκι..η θαλπωρή στο σπίτι.

Βρισκόμαστε λίγο πριν τον χειμώνα και καλό είναι να προετοιμαστούμε για τη ζεστασιά. Όταν μάλιστα στο σπίτι υπάρχει τζάκι, δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για ρομαντικές βραδιές.
Με τον σύντροφό σας ή με παρέα, με μουσική ή με επιτραπέζια παιχνίδια, με κρασάκι ή κάστανα στη θράκα, η εικόνα συμπληρώνεται ιδανικά με το τζάκι.

               
Το τζάκι σε κάθε σπίτι, λειτουργεί σαν διακοσμητικό στοιχείο, πλημμυρίζει το δωμάτιο θαλπωρή και προκαλεί φιλικές συγκεντρώσεις τριγύρω του. Τι κι αν υπάρχει και κεντρική θέρμανση στο σπίτι; Οι φλόγες  δίνουν ένα διαφορετικό τόνο στην ατμόσφαιρα, ενεργοποιώντας όλες τις αισθήσεις μας…η μυρωδιά του ξύλου, η τέλεια κίνηση της φωτιάς, η ζέστη που νοιώθουμε όσο πιο κοντά πλησιάζουμε, ο θόρυβος του ξύλου που σκάει, η μοναδική γεύση μιας ψητής πατάτας ή το καμένου κάστανου, είναι αυτά που αναζητούμε από αυτό.  Ο κάθε χώρος όμως, έχει το δικό του διακοσμητικό στυλ, στο οποίο πρέπει να ενσωματωθεί και το τζάκι μας, ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά η εικόνα του σπιτιού. Γι’ αυτό απαραίτητη είναι η σωστή έρευνα και η ολοκληρωμένη μελέτη για τη θέση και την  αισθητική του τζακιού πριν ξεκινήσει η κατασκευή.        

                     

                                                  

 Υπάρχουν διάφορα είδη τζακιών, με κυρίαρχα τα χτιστά και τα μαντεμένια. Πέρα από αυτά υπάρχουν τα προκατασκευασμένα, τα ενεργειακά, και τα τζάκια χωρίς καμινάδα, που λειτουργούν με φυσικό αέριο. Την τελική εικόνα βέβαια, τη δίνει η διακόσμησή του. Επιλέγοντας μάρμαρο, γρανίτη, inox, ταπετσαρία, τεχνοτροπία, ή πέτρα θα δώσετε το ύφος που χρειάζεται για να δέσει με το σύνολο του χώρου σας.

 VP.25278

Για τη σωστή λειτουργία όμως ενός τζακιού, εκτός από τον τρόπο κατασκευής, παίζουν ρόλο και το ξύλα που θα επιλέξουμε. Ανάλογα με το μέγεθος της εστίας και το μέγεθος του δωματίου, επιλέγουμε σκληρά ή μαλακά ξύλα. Το σκληρό κούτσουρο καίει αργά και τα υπολείμματα αργούν να κρυώσουν. Αντίθετα τα μαλακά ξύλα, είναι πιο ζωντανά και σκάνε, δημιουργώντας και ηχητική ατμόσφαιρα. Βασική προϋπόθεση, τα ξύλα να είναι στεγνά για να παρέχουν περισσότερη θερμότητα. Το είδος του ξύλου, θα καθορίσει και τη μυρωδιά που θα αναδυθεί με την καύση του.

800px-Stackoffirewood-main_Full

Δεν έχετε λοιπόν παρά να διαλέξετε το ύφος που θέλετε να δώσετε στο χώρο σας με την κατάλληλη διακόσμηση και θέση του τζακιού, και στη συνέχεια να επιλέξετε την φλόγα που σας ταιριάζει, διαλέγοντας τα ιδανικά ξύλα…www.ya-zasnyalсрочно нужен другого карточку займ быстрый кредита для погашения наenglish in chinese translation

One thought on “Τζάκι..η θαλπωρή στο σπίτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.