Ταπετσαρίες τοίχου…μια παλιά αγάπη επανέρχεται!

  

Οι ταπετσαρίες τοίχου χρησιμοποιούνταν πριν από αρκετές δεκαετίες για τη διακόσμηση κατοικιών, αλλά και για πρακτικούς λόγους, όπως η καθαριότητα και η μόνωση.Τα παλιά εκείνα σχέδια, κάνουν ακόμη τους περισσότερους ανθρώπους στο άκουσμα της λέξης «ταπετσαρία», να φαντάζονται ντεμοντέ χαρτιά σε όλους τους τοίχους.Αρκετοί βέβαια που παρακολουθούν τις τάσεις της μόδας, ανακαλύπτουν την ομορφιά της επένδυσης ενός ή περισσότερων τοίχων με τα σύγχρονα σχέδια, χρώματα και υλικά που κυκλοφορούν στην αγορά.

ταπετσαρία bamboo

Στις αρετές της «νέας» ταπετσαρίας, εκτός από τη διακόσμηση, συγκαταλέγεται επίσης η θερμομόνωση του χώρου, η κάλυψη των ατελειών του τοίχου αλλά και η οικονομία, αφού αντέχει στο χώρο μέχρι να την βαρεθείτε.Άλλωστε, μία τεχνοτροπία που συνηθίζαμε να χρησιμοποιούμε, κοστίζει περισσότερο ανά τετραγωνικό μέτρο απ’ότι η χρήση ταπετσαρίας. Στην αγορά, τα βασικά υλικά ταπετσαρίας που κυκλοφορούν, είναι το χαρτί, το βινύλιο, το αφροβινύλιο και ο υαλοβάμβακας.Υπάρχουν βέβαια και πιο ασυνήθιστα υλικά, όπως το bamboo, η ψάθα, το ύφασμα, το βελούδο, ο φελλός, κ.ά.

ταπετσαρία με παραστάσεις
Ξεκινώντας από τις χάρτινες, πρέπει να αναφέρουμε ότι πολλές έχουν υποστεί αδιαβροχοποίηση, που τις καθιστούν ιδανικές για υπνοδωμάτια και καθιστικά.

Οι βινυλιακές αντίστοιχα, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στην υγρασία και την ηλιακή ακτινοβολία, που δεν επιρρεάζει τα χρώματά τους.Σημαντικό είναι επίσης το ότι η σκόνη δεν μπορεί να «κάτσει» πάνω τους. Πρόκειται για το ιδανικό υλικό για κάθε χώρο της κατοικίας, αλλά και για επαγγελματικούς χώρους.

   

Μύθοι όπως ότι οι ταπετσαρίες είναι : επικίνδυνες σε περίπτωση φωτιάς, ανθυγιεινές, εστία μικροβίων και μούχλας, και ότι ξεκολλάνε και πέφτουν, καταρρίπτονται ένας ένας με επιχειρήματα. Κατ’ αρχήν οι ταπετσαρία σε περίπτωση φωτιάς, καταστρέφεται μεν, δεν συγκρατεί ή βοηθά την φωτιά να εξαπλωθεί δε. Αυτό επιβεβαιώνεται στις προδιαγραφές του κάθε υλικού με το αντίστοιχο σηματάκι.Οι σημαντικοί οίκοι ταπετσαριών, πιστοποιούν τις οικολογικές και υγιεινές προδιαγραφές, καταρρίπτοντας και το μύθο περί ανθυγιεινού υλικού.Πρόκειται για υποαλλεργικά προϊόντα που δεν επηρεάζουν ούτε τα πιο ευαίσθητα άτομα.Όσο για την υγρασία και τον εγκλωβισμό της  στην ταπετσαρία, πρέπει να αναφέρουμε ότι τα νέα υλικά «αναπνέουν» κι έτσι με φυσιολογική υγρασία –και όχι τοίχους που στάζουν-, η ταπετσαρία παραμένει άθικτη, εμποδίζοντας την ανάπτυξη μούχλας και κατά συνέπεια μικροβίων.Σχετικά με τη διάρκεια ζωής της ταπετσαρίας, έχει σημασία η σωστή τοποθέτηση και πριν από αυτό η  προετοιμασία του τοίχου. Οι επιφάνειες δεν πρέπει να έχουν  εξογκώματα ή μεγάλες τρύπες γιατί θα είναι διακριτά από την ταπετσαρία, αλλοιώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. 

φωτοταπετσαρίες

Η αφαίρεση της ταπετσαρίας από τους τοίχους δεν γίνεται πια με τη δυσκολία που γινόταν παλαιότερα.Οι αφροβινυλιακές ταπετσαρίες έχουν ανάγλυφη υφή και τις συναντάμε κυρίως σε πλοία, ξενοδοχεία, εστιατόρια και πολύ λιγότερο σε κατοικίες. Στα ατού τους συγκαταλέγεται η υψηλή θερμομονωτική και ηχομονωτική ιδιότητα, καθώς και η αντοχή τους στο ηλιακό φως.

 μπορντούρα σε παιδικό δωμάτιο 

Οι υαλοταπετσαρίες είναι κατασκευασμένες από υαλοβάμβακα και θεωρούνται ιδιαίτερα ανθεκτικές στη σκληρή χρήση και ιδιαίτερα μονωτικές. Πρόκειται για ταπετσαρίες που βάφονται σε οποιοδήποτε χρώμα και τις συναντάμε κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους και ξενοδοχεία, αφού η ιδιότητα της μόνωσης υπερισχύει της αισθητικής.

ταπετσαρία τοποθετημ�νη σε οροφή  

Όσο για τα υπόλοιπα υλικά που προαναφέραμε, χρησιμοποιούνται καθαρά για διακοσμητικούς λόγους, δίνοντας μία ιδιαίτερη όψη, που κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται τι είναι αυτό… 

Πρέπει να τονίσουμε πως τα περισσεύματα από την ταπετσαρία που θα τοποθετηθεί, δεν πρέπει να πεταχτούν αφού μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να μπαλώσουν τυχών ζημιές ή σκισίματα.Αυτό άλλωστε ήταν ακόμη ένα μείον στις παλιές ταπετσαρίες, που αφού έχει πλέον διορθωθεί στις περισσότερες ταπετσαρίες με τη χρήση του λεγόμενου «smart paper»,τις καθιστά ως ένα από τα σημαντικότερα διακοσμητικά στοιχεία για τη διαφορετική αισθητική οποιουδήποτε χώρου. 

Ακόμη και στην ταπετσαρία δεν γλιτώνουμε από τις προσταγές της μόδας.Έτσι τα σχέδια ανανεώνονται, τα υλικά εμπλουτίζονται, ακολουθώντας τις τάσεις. Η ποικιλία πλέον είναι τεράστια, μην αφήνοντας ασυγκίνητο και το πιο περίεργο γούστο.

Οι φωτοταπετσαρίες και οι παραστάσεις, είναι ακόμη ένα είδος, που ως χαρακτηριστικό τους έχουν την αληθοφανή απεικόνιση τοπίων, εικόνες από extreme sports, ζώα, υπερμεγέθη αντικείμενα και μοτίβα.Οι μπορντούρες είναι επίσης αξιόλογες σχεδιαστικά, και μία καλή αρχή για κάποιον που βλέπει ακόμη αρνητικά τη έννοια ταπετσαρία.

Όσο για τα παιδιά, από βρεφική ακόμη ηλικία, δεν μένουν παραπονεμένα, αφού η ποικιλία είναι τεράστια για αγόρια και κορίτσια. 

Πρότασή μας, μη διστάσετε να παίξετε στους τοίχους και… γιατί όχι και στα ταβάνια σας.

 Ρίγες, καρώ, λουλούδια, γεωμετρικά σχήματα, χρυσόσκονη, μετάξι, φελλός, γράμματα, φύση, νερό, αερόστατα, είναι όλα στη διάθεσή σας για τον δικό σας ξεχωριστό χώρο. Είτε αυτός είναι κλασσικός, μοντέρνος, ρουστίκ ή έθνικ!!!

  Τις ταπετσαρίες που απεικονίζονται, θα τις  βρείτε στο κατάστημα Mobel Haus… 

www.mobelhaus.grузнать тиц prchery-auto.kz расчетно кассовое обслуживание физ лицnepali translate

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.